Τρεις νέες συμβάσεις αξίας 4 εκατ. ευρώ για την Aspis Leasing

Τρεις νέες συμβάσεις αξίας 4 εκατ. ευρώ για την Aspis Leasing

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις νέες μεγάλες συμβάσεις για χρηματοδοτική μίσθωση ακινήτων συνολικής αξίας 4 εκατ. ευρώ προστέθηκαν στο χαρτοφυλάκιο της Aspis Leasing, η οποία από την αρχή του έτους αριθμεί 350 νέες εκταμιευμένες εργασίες συνολικής αξίας 24 εκατ. ευρώ.

Η πρώτη σύμβαση αφορά leasing ενός κτιρίου για λογαριασμό της εταιρείας «Αποθήκες Αιγαίου», ενώ η δεύτερη αποτελεί συνδυασμό χρηματοδοτικής μίσθωσης από την εταιρεία και δανείου από τη μητρική τράπεζα Aspis Bank (bridge Finance) για κατασκευή και στη συνέχεια χρηματοδοτική μίσθωση ακινήτου για λογαριασμό της εταιρείας Κατσανέβας ABEE. Το συγκεκριμένο κτίριο θα αξιοποιηθεί ως αποθήκες και κέντρο logistics και διανομών. H τρίτη σύμβαση αφορά leasing σε αγροτεμάχιο καλλιεργημένο με κλήματα στην περιοχή των Μεγάρων και έγινε για λογαριασμό της εταιρείας «Εύχαρις Οινοποιητική». Παράλληλα, η εταιρεία έχει σημαντική παρουσία στη χρηματοδοτική μίσθωση ιατρικού εξοπλισμού, φορτηγών σε συνεργασία με την ολλανδική εταιρεία DAF, καθώς και στη μακροενοικίαση αυτοκινήτων. Στο πλαίσιο του Vendor Leasing στον οποίο η εταιρεία δίδει έμφαση, χρηματοδοτεί τα φορτηγά Ford Transit. Σχετικά με τη δραστηριότητα της εταιρείας στη μακροενοικίαση αυτοκινήτων, στην παρούσα φάση χρηματοδοτεί επτά εταιρείες του κλάδου, οι οποίες έχουν αγοράσει το στόλο τους με leasing που υπέγραψαν με την Aspis Leasing και στη συνέχεια τα υπομισθώνουν στους πελάτες τους. Στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του έτους η εταιρεία πραγματοποίησε τζίρο 6,7 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των συμβάσεών της στο διάστημα Ιούνιος 2002 – Ιούνιος 2003 ανέρχεται στο ποσό των 50 εκατ. ευρώ αριθμώντας 600 συμβάσεις, εκ των οποίων οι 350 είναι συνολικής αξίας 24 εκατ. ευρώ και πραγματοποιήθηκαν από την αρχή του έτους. Σημειώνεται ότι στη διάρκεια του 2003, η εταιρεία ελέγχθηκε φορολογικά για τα τελευταία χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή