Στόχος της Intel μία εναλλακτική λύση ασύρματης ευρυζωνικής

Στόχος της Intel μία εναλλακτική λύση ασύρματης ευρυζωνικής

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεσή της να αναπτύξει ένα προϊόν πυριτίου βασισμένο στο πρότυπο IEEE 802.16a το οποίο θα παρέχει μία εναλλακτική λύση ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στις ήδη υπάρχουσες μεθόδους επικοινωνίας του «last mile», όπως οι καλωδιακές και οι ψηφιακές συνδρομητικές γραμμές (DSL), ανακοίνωσε η Intel. Η Intel συνεργάζεται με την Alvarion, μία πρωτοπόρο εταιρεία στην κατασκευή εξοπλισμού ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης για το «last mile», με σκοπό την παροχή χαμηλού κόστους εξοπλισμού WiMAX-Certified που θα βασίζεται στο chip της Intel για το πρότυπο επικοινωνίας 802.16a.

Το πρότυπο IEEE 802.16 είναι μία τεχνολογία ασύρματου μητροπολιτικού δικτύου (Wireless MetropolitaArea Network – WMAN), η οποία συνδέει τα σημεία ασύρματης πρόσβασης, που προσφέρουν στους χρήστες ασύρματη πρόσβαση στο Internet, μέσω του προτύπου IEEE 802.11 (Wi-Fi), με άλλες τοποθεσίες όπως επιχειρήσεις και σπίτια στο σκελετό (backbone) του ασύρματου Internet. Αναμένεται πως τα δίκτυα που βασίζονται στο πρότυπο 802.16a καλύπτουν μία περιοχή έως και 30 μιλίων και έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων, φωνής και video σε ταχύτητες μέχρι και 70 Megabits ανά δευτερόλεπτο (Μbps).

«Η Intel έχει αναλάβει τη δέσμευση για τη χρήση υπολογιστών και επικοινωνιών οποτεδήποτε, οπουδήποτε πέρα από οποιαδήποτε συσκευή και βλέπουμε το WiMAX σαν μία κρίσιμη τεχνολογία για την πραγματοποίηση αυτού του οράματος», δήλωσε ο κ. SeaMaloney, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του Intel Communications Group. «Τα δικά μας προϊόντα πυριτίου για τον εξοπλισμό WiMAX θα συμπληρώσουν τα υπάρχοντα δομικά στοιχεία ασύρματης τεχνολογίας της Intel, συμπεριλαμβανομένων των Intel Centrino mobile technology για ασύρματα notebooks, των δικτυακών συνδέσεων Intel PRO/Wireless και των δικτυακών επεξεργαστών Intel IXP4XX για τον εξοπλισμό ασύρματης υποδομής». Τα προϊόντα που βασίζονται στο 802.16a μπορούν να παρέχουν ασύρματη ευρυζωνική συνδεσιμότητα στις επιχειρήσεις με εγγυημένα επίπεδα υπηρεσιών, τα οποία απαιτούνται για τις επιχειρηματικές εφαρμογές, αλλά και στα σπίτια για οικιακές ευρυζωνικές εφαρμογές. Αυτά τα προϊόντα θα δώσουν τη δυνατότητα στους προμηθευτές υπηρεσιών να παρέχουν υπηρεσίες φωνής και δεδομένων.

Το πρότυπο IEEE 802.16a εγκρίθηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Από τότε, είκοσι πέντε κορυφαίες εταιρείες εξοπλισμού επικοινωνιών συμμετέχουν στο μη κερδοσκοπικό forum για το WiMAX για να βοηθήσουν, να προάγουν και να πιστοποιήσουν τη συμβατότητα και τη διαλειτουργικότητα του εξοπλισμού 802.16a.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή