Ολα τα gadgets των διακοπών

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνήθως στις διακοπές μας παρατηρούμε δύο διαφορετικούς τύπους ανθρώπων της τεχνολογίας. Κατ’ αρχάς, εκείνους που δεν μπορούν ν’ αποχωριστούν τα κάθε λογής gadgets που έχουν συγκεντρώσει μετά κόπων και… πολλών μισθών, κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Επειτα είναι κι εκείνοι που, αν και είναι το επίκεντρο της παρέας τους με τα διάφορα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, προτιμούν να τ’ αφήνουν στο σπίτι τους, είτε για λόγους ασφαλείας είτε γιατί απλώς θέλουν πραγματικά να ξεκουραστούν και να αποτοξινωθούν από τον καταιγισμό πληροφοριών που δέχονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μέσω των συσκευών τους. Εν ολίγοις, τα mail θα στοιβαχτούν στο… inbox για όσο διαρκούν οι διακοπές, ό,τι παράνομο MP3 κατέβηκε στο σκληρό δίσκο, καλώς κατέβηκε κοκ.

Ακόμα και αυτοί όμως, δεν θα χαιρετήσουν το κατοικίδιό τους, που το άφησαν μαζί με τα πεθερικά, να προσέχουν το σπίτι, χωρίς να πάρουν μαζί τους την ψηφιακή τους φωτογραφική μηχανή, το κινητό τηλέφωνο, που βγάζει και αυτό φωτογραφίες (για εναλλακτική και πιο φορητή λύση), ή ακόμα και τη νέα ψηφιακή βιντεοκάμερα, που μπορεί να βγάλει και φωτογραφίες ικανοποιητικής ανάλυσης.

Εύχρηστες λύσεις

Εμείς θα σας προτείνουμε ορισμένες εύχρηστες λύσεις για την κάλυψη των αναγκών σας κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών. Ξεκινώντας από το κινητό τηλέφωνο, όπως προκύπτει από τις αναλύσεις των περισσότερων καταστημάτων, η πλάστιγγα έχει πλέον γείρει προς το μέρος των συσκευών που διαθέτουν υποστήριξη μηνυμάτων ήχου και φωτογραφιών MMS, είτε με ενσωματωμένη φωτογραφική μηχανή είτε με την προσθήκη της ως αξεσουάρ. Ορισμένες από τις νέες κάμερες διαθέτουν πλέον και φλας, ώστε να μην προβληματίζεστε στη λήψη νυχτερινών φωτογραφιών, όταν είναι πιθανό να γίνουν οι μεγαλύτερες… πλάκες. Σε κάθε περίπτωση, αν οι φωτογραφίες σάς ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, προτιμήστε μια συσκευή με οθόνη 65.536 χρωμάτων και όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ανάλυσης, που προς το παρόν φτάνει τα 640×480 pixel. Ετσι, θα μπορείτε να βλέπετε καλύτερα το αποτέλεσμα της «δουλειάς» σας και να επιλέγετε ποια φωτογραφία σάς ικανοποιεί και ποια όχι. Προτού αναχωρήσετε θυμηθείτε να ζητήσετε από τις υπηρεσίες του δικτύου σας να ενεργοποιήσουν τη σχετική υπηρεσία MMS, αφού σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα μπορείτε ούτε καν να λάβετε φωτογραφίες, πόσω μάλλον να στείλετε.

Οι λάτρεις της φωτογραφίας ασφαλώς θα κοιτάξουν υποτιμητικά όποιον αρκείται στις χαμηλές αναλύσεις των κινητών τηλεφώνων. Στη συνείδησή τους, έχουν ήδη προκρίνει το τελευταίο μοντέλο μιας από τις μεγάλες εταιρείες ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, με δυνατότητες ρύθμισης της μηχανής, ανάλογα με τις συνθήκες (νύχτα, ηλιοβασίλεμα κοκ.). Πλέον, ακόμα και μεγάλες αναλύσεις της τάξεως των 5 megapixel, προσφέρονται σε μηχανές με ιδιαίτερα προσιτό κόστος. Οι αρχάριοι της ψηφιακής φωτογραφίας ίσως να προτιμήσουν ένα πιο μικρό και φθηνό μοντέλο, ανάλυσης περί τα 3,3, ή και 4 megapixel, που είναι σε θέση να παράγουν εξαιρετικές φωτογραφίες. Οσο για την εκτύπωσή τους, ή θα περιμένετε να επιστρέψετε στο κλεινόν άστυ και να ασχοληθείτε μαζί τους, στον υπολογιστή του σπιτιού (κάτι που πράττει το 80% των κατόχων ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, σύμφωνα με στοιχεία ερευνών) ή θα απευθυνθείτε στο τοπικό κατάστημα φωτογραφικών ειδών (εφόσον ασφαλώς υπάρχει), προκειμένου να εκτυπώσετε, επί τόπου, τις πλέον «γαργαλιστικές» πόζες.

Ψηφιακές κάμερες

Για τους οπαδούς των ψηφιακών καμερών, τα μαντάτα είναι ευχάριστα, αλλά και δυσάρεστα. Δυστυχώς, τα πολυαναμενόμενα μοντέλα, τα οποία μαγνητοσκοπούν απευθείας σε δίσκους DVD, γλιτώνοντάς σας από περιττούς μπελάδες, δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα στο εμπόριο, καθώς αναμένονται στις αρχές του φθινοπώρου.

Επομένως, θα αρκεστείτε στις εξαιρετικά μικρές και ελαφριές ψηφιακές κάμερες, κατά προτίμηση με τεχνολογία Micro DV. Πλέον, οι περισσότεροι κατασκευαστές (Panasonic, JVC, Sony) έχουν προσθέσει στο «ρεπερτόριό» τους και δυνατότητα λήψης ψηφιακών φωτογραφιών. O μέσος όρος της αγοράς προσφέρει αναλύσεις της τάξεως των 2 megapixel, αλλά θα βρείτε και μοντέλα με το λίαν ικανοποιητικό επίπεδο των 3 megapixel. Με τον τρόπο αυτό, έχετε μία εξαιρετικά λειτουργική λύση, ιδιαίτερα όταν η κάμερα είναι ελαφριά και συμπαγής, επιτρέποντας την άνετη μεταφορά της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή