OI ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γκέρχαρντ Σρέντερ

Προσηλωμένος στο στόχο του για αναθέρμανση της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης φέρεται ο Γερμανός καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ. Προσφάτως, αναφερόμενος στο Σύμφωνο Σταθερότητας, επισήμανε μετ’ εμφάσεως ότι αυτό εμπεριέχει αναντίρρητα και το στοιχείο της ανάπτυξης και όχι μόνο της σταθερότητας? προφανώς υπαινισσόταν ό,τι και ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ, ότι, δηλαδή, προέχει η αναζωογόνηση της ευρωπαϊκής οικονομίας και όχι τόσο η υπέρβαση του ορίου του δημοσιονομικού ελλείμματος ως ποσοστού του ΑΕΠ. Πάντως, ο κ. Σρέντερ διευκρίνισε ότι η Γερμανία δεν θα υπερβεί το όριο, εάν τα σχέδιά του αποδώσουν τα αναμενόμενα? εάν, δηλαδή, οι φορολογικές ελαφρύνσεις του 2004 χρηματοδοτηθούν λιγότερο με νέο δημόσιο δανεισμό και περισσότερο με τα έσοδα των ιδιωτικοποιήσεων και την περικοπή των επιδοτήσεων.

Αναστάσιος Χωμενίδης

Η είσοδος της ETA στο XA θα αποτελέσει εφαλτήριο για την ακόμη ισχυρότερη παρουσία της στο τουριστικό γίγνεσθαι, πιστεύει ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα κ. Χωμενίδης, ο οποίος εκτιμά ότι τα κεφάλαια που θα αντληθούν υπολογίζεται ότι θα κινηθούν στα επίπεδα των 150 εκατ. ευρώ. Δεν απέκλεισε δε, μετά την εισαγωγή της στο XA να ακολουθήσουν μια σειρά από εξαγορές που στόχο θα έχουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση των εργασιών της. Στο πλαίσιο αυτό επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της ETA για ολυμπιακά ακίνητα που μπορούν να τύχουν τουριστικής εκμετάλλευσης όπως π.χ. οι εγκαταστάσεις στον Αγιο Κοσμά. Παράλληλα επισημαίνει ότι στόχος της εταιρείας είναι οι μέχρι σήμερα άνω των 400 εκατ. ευρώ ιδιωτικές επενδύσεις που προσελκύσθηκαν να δεκαπλασιασθούν ώς το 2010.

Μιχαήλ Κοντορκόβσκι

Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου κάτω των 40, σύμφωνα με το επιχειρηματικό περιοδικό Fortune, και ταυτόχρονα ένας επικίνδυνος εχθρός για το Βλαντιμίρ Πούτιν. O Μιχαήλ Κοντορκόβσκι, διότι περί αυτού πρόκειται, δεν είναι άλλος από το διευθύνοντα σύμβουλο της Yukos, αυτού του πετρελαϊκού κολοσσού της Ρωσίας, ο οποίος, συν τω χρόνω, αποκτά ολοένα και περισσότερο πολιτικό βάρος. Ισως γι’ αυτό και το Κρεμλίνο έχει υποκινήσει μία συστηματική επίθεση εναντίον της εταιρείας, όπως, τουλάχιστον, υποστηρίζουν πολλές ρωσικές εφημερίδες. Αλλωστε, ο κ. Κοντορκόβσκι δήλωσε ευθαρσώς ότι θα στηρίξει οικονομικά τους φιλελεύθερους της αντιπολίτευσης, οι οποίοι και συνιστούν απειλή για τον κ. Πούτιν στις επικείμενες προεδρικές εκλογές. H επίθεση συνίσταται σε κρατήσεις υψηλόβαθμων στελεχών και μεγαλομετόχων της Yukos, καθώς και σε έρευνες στα αρχεία της εταιρείας και αφαίρεση εγγράφων. Πάντως, τόσο ο κ. Πούτιν όσο και ο Ρώσος πρωθυπουργός χαρακτήρισαν τις κινήσεις αυτές αδέξιες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή