Μικρές απώλειες, απροθυμία ρευστοποίησης

Μικρές απώλειες, απροθυμία ρευστοποίησης

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διορθωτική υποχώρηση στη Σοφοκλέους χθες με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει με μικρές απώλειες, ως αποτέλεσμα σε μεγάλο βαθμό των σημαντικών απωλειών των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.073,01 μονάδες παρουσιάζοντας πτώση της τάξης του 0,60%, ωστόσο η πλειοψηφία των επιμέρους μετοχών έκλεισε με κέρδη. Οι σημαντικές απώλειες της μετοχής του OTE και της Alpha Bank επηρέσαν καθοριστικά την εικόνα της αγοράς.

Οι συναλλαγές διαμορφώθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα, αν και ελαφρώς μειωμένες σε σχέση με τις τελευταίες συνεδριάσεις. Συνολικά άλλαξαν χέρια μετοχές αξίας 191,08 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 1,7 εκατ. ευρώ αφορούσαν μετακινήσεις πακέτων. Ξεχώρισαν η μετακίνηση πακέτου 204.720 τεμαχίων της Ελληνικής Τεχνοδομικής προς 5,04 ευρώ ανά μετοχή και 49.480 τεμαχίων της Δυναμικής Ζωής προς 13,62 ευρώ. Τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα παρουσίασαν η μετοχή του ΟΠΑΠ, καθώς άλλαξαν χέρια μετοχές συνολικής αξίας 15,7 εκατ. ευρώ και ακολούθησε ο OTE με 8,31 εκατ. ευρώ, η ΕΘνική με 7,7 εκατ. ευρώ, ο ΔΟΛ με 7,45 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 5,45 εκατ. ευρώ. Από τους επιμέρους κλαδικούς δείκτες τις μεγαλύτερες απώλειες κατά 1,54% σημείωσε ο δείκτης των εταιρειών λύσεων πληροφορικής και ακολούθησαν με -1,23% οι τηλεπικοινωνίες, με -1,20% ο δείκτης των διυλιστηρίων και με -1,05% ο δείκτης των εταιρειών βασικών μετάλλων. Πτώση κατά 0,83% σημείωσε ο δείκτης των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE-20, ενώ οριακά κατά 0,07% υποχώρησε ο δείκτης των εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE Mid Cap – 40.

Αντίθετα σημαντικά κέρδη αποκόμισε ο δείκτης των εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE – Small Cap – 80 που ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,26%. Τα μεγαλύτερα κέρδη κατά 1,96% αποκόμισαν οι εταιρείες εκδόσεων – εκτυπώσεων και ακολούθησαν με 1,10% οι κατασκευαστικές και με 0,97% οι εταιρείες πληροφορικής. Παρά τη διορθωτική πτώση του δείκτη η «περιφέρεια» έδωσε μεγάλες συγκινήσεις και είναι χαρακτηριστικό ότι 30 μετοχές αποκόμισαν κέρδη υψηλότερα του 10%. Μεταξύ αυτών η Περσεύς, η ΝΕΛ, η Εργάς, η Ευρωσυμμετοχές, η Microland, η Altec, η Μοχλός, η Εμπεδος κ.ά. Στην αντίπερα όχθη και παρά τα μεγάλα βραχυχρόνια κέρδη μόλις 5 μετοχές κατέγραψαν απώλειες μεγαλύτερες του 5% αντικατοπτρίζοντας την απροθυμία των επενδυτών να προχωρήσουν σε ρευστοποιήσεις. Τις μεγαλύτερες απώλειες κατά 6,98% παρουσίασε η κοινή μετοχή της Τρία Αλφα και ακολούθησε η προνομιούχος της Λάνακαμ με -6,19%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή