ΕΚΤΟΣ TABLEAU

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεθαύριο τα σπουδαία για την Εθνική Τράπεζα, η οποία ανοίγει πρώτη τον χορό των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων, για τον κλάδο των τραπεζών.

Τα έσοδα (οργανικά και χρηματοοικονομικά), όπως και τα περισσότερα μεγέθη, είναι βελτιωμένα. Ικανοποιητική και η αύξηση της συνολικής κερδοφορίας, την οποία άλλοι τοποθετούν πάνω από 2% και άλλοι κάτω από το 20%!

Τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου, τα οποία άρχισαν σιγά σιγά να ανακοινώνονται, θα πάρουν πάνω τους, όπως όλα δείχνουν, την προσπάθεια για να ξεκολλήσει ο Γενικός Δείκτης από τα σημερινά επίπεδα.

Τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και επιβεβαιώνουν για πολλούς κλάδους, τις αισιόδοξες εκτιμήσεις για την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Υπό το πρίσμα αυτό, το X.A., με σύμμαχο τα θεμελιώδη μεγέθη, εκτιμάται ότι θα ανανεώσει τους στόχους και τη δυναμική του…

Κατασκευές: θυμάστε τι λέγαμε προ ημερών για τις εφεδρείες!

Προς το παρόν μόνον ασκήσεις ετοιμότητας γίνονται, για να είναι ο κλάδος… ετοιμοπόλεμος όταν κληθεί να ριχτεί στη μάχη!

Καμιά μεταβολή δεν επιφέρουν στην περιφέρεια του X.A. τα σενάρια για νέο εκλογικό νόμο…

Τα πράγματα εδώ είναι κουκκιά μετρημένα. Είτε από την πρώτη είτε από τη δεύτερη κατανομή, τα κέρδη γράφονται κανονικότατα!

Κι επειδή… μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, η… μπόρα της ανόδου έχει σηκώσει τελευταία και τους… τενεκέδες!

Λίγη αυτοσυγκράτηση, σύντροφοι! Αν έχετε κάνει… μαριονέτα την Ελλάδος (όπως αυτοσαρκάζουν μερικοί – μερικοί) στο τέλος θα την… πάρει και θα τη σηκώσει τη Σοφοκλέους…

Σε επιτήρηση από σήμερα η μετοχή της Seafarm Ιoniaγια την οποία στενεύει πλέον ο κλοιός.

Σοβαρή επιδείνωση των μεγεθών της Seafarm στο β΄ τρίμηνο του έτους: Μεγάλες υποχρεώσεις, σοβαρή μείωση πωλήσεων (-38%), αρνητικά αποτελέσματα, το ύψος των οποίων ακόμη δεν μπορεί να προσδιορίσει η εταιρεία και απουσία ρευστότητας!

Οι πιστώτριες τράπεζες ακόμη τη σκέφτονται τη ρύθμιση των δανείων και τη χρηματοδότηση της κοινής δράσης της Seafarm με τη Σελόντα…

Υπερβαίνει τα 37 εκατ. ευρώ το σύνολο των δανείων, εκ των οποίων 4 εκατ. είναι ληξιπρόθεσμα, χωρίς να υπολογίζονται οι συνέπειες στην περίπτωση καταγγελίας (από την πλευρά των τραπεζών) του κοινοπρακτικού δανείου που έχει συνάψει η εταιρεία.

Πέραν όλων αυτών, υφίστανται σε εκκρεμότητα διαταγές πληρωμών και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ενεργειών πιστωτών σε βάρος της επιχείρησης…

Σε αυτό το… αγγελικό περιβάλλον, η μετοχή της Seafarm σημείωσε νέα άνοδο χθες, 10,4%, με συναλλαγές, παρακαλώ, ύψους 811.650 τεμαχίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή