Εξαγοράζει η Τρία Εψιλον την αυστριακή εταιρεία Romerquelle

Εξαγοράζει η Τρία Εψιλον την αυστριακή εταιρεία Romerquelle

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και νέα εξαγορά στον τομέα του εμφιαλωμένου νερού από την Coca Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως, αυτήν τη φορά στην Αυστρία. H Coca Cola Τρία Εψιλον ανακοίνωσε ότι προτίθεται να εξαγοράσει την αυστριακή εταιρεία εμφιαλωμένου νερού Romerquelle, οι εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκονται στις περιοχές Edelstal και Pottsching. Το χαρτοφυλάκιο της εν λόγω εταιρείας περιλαμβάνει εμφιαλωμένα νερά και ποτά υγείας με τις επωνυμίες Romerquelle και Markusquelle. Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Τρία Εψιλον κ. Irial Finaανέφερε ότι η εξαγορά αυτή αποτελεί σημαντική ενίσχυση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Αυστρία, εκτιμώντας πως οι μάρκες της αυστριακής εταιρείας έχουν αξιόλογες προοπτικές ανάπτυξης. Να σημειωθεί ότι με τη Romerquelle η Τρία Εψιλον είχε μακροχρόνια συνεργασία σε επίπεδο διανομής.

Η Coca Cola Τρία Εψιλον έχει αποφασίσει να ακολουθήσει επιθετική πολιτική στον τομέα των μη αλκοολούχων ποτών, με στόχο το 2004 να αποτελούν το 20% του συνολικού όγκου πωλήσεων από 15% που είναι σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό από τις αρχές της περσινή χρονιάς μέχρι σήμερα (πλην της αυστριακής) έχει αποκτήσει τρεις εταιρείες: Την ελβετική εταιρεία εμφιάλωσης νερού Valser, τη ρουμανική Dorna και την πολωνική Multivita, ιδιοκτησίας Μaspex.

Σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις της διοίκησης, η εταιρεία για τη φετινή χρονιά αναμένει αύξηση του όγκου των πωλήσεων κατά 7-9%, των ebitda κατά 11-13%, λειτουργικών κερδών κατά 25-30% καθώς και διπλάσια καθαρά κέρδη. Οι δαπάνες για κεφαλαιουχικά αγαθά προβλέπεται ότι θα κινηθούν μεταξύ 335 και 350 εκατ. ευρώ ενώ προσδοκά και αύξηση άνω των 100 μονάδων βάσης στην απόδοση των επενδεδυμένων κεφαλαίων.

Το 2002, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας σε ενοποιημένη βάση διαμορφώθηκε στα 3.969,3 εκατ. ευρώ από 3.511,2 εκατ. ευρώ το 2001, με τα ebitda να φθάνουν τα 578,7 εκατ. ευρώ από 492,6 εκατ. ευρώ. O όγκος των πωλήσεων διαμορφώθηκε στα 1.268 εκατ. κιβώτια από 1.086 εκατ. κιβώτια. Σημειώνεται ότι η Coca Cola Τρία Εψιλον είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές προϊόντων της The Coca Cola Company παγκοσμίως και δραστηριοποιείται σε 26 χώρες με πληθυσμό μεγαλύτερο των 500 εκατ. ατόμων. Είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια της Αθήνας, του Λονδίνου και της Αυστραλίας, ενώ αποθετήριοι τίτλοι διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή