ΕΚΤΟΣ TABLEAU

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλά είναι τελικά τα νέα που μας έρχονται για τα εξάμηνα των τραπεζών.

Επιτέλους, να ηρεμήσει λίγο και η αγορά, που εξακολουθεί παρά την άνοδο και τις θετικές εκτιμήσεις, να φοβάται ακόμη και τον… ίσκιο της!

Η επίθεση ξεκινά από την καλή άμυνα στο X.A. και αυτό το ξέρουν και οι… κότες!

Εξ ου και η μεγάλη έμφαση που δίνουν μερικοί-μερικοί στο να εξασφαλίσουν τα νώτα τους πριν βγουν στον… πηγεμό για την Ιθάκη!

Σημαντικές θέσεις κτίζουν σταδιακά στην EXAE, μεγάλα ιδιωτικά και θεσμικά χαρτοφυλάκια, τα οποία αναμένουν δυναμική κίνηση της μετοχής όταν κλείσουν (γύρω στις αρχές Σεπτεμβρίου) οι υφιστάμενες εκκρεμότητες (προμέτοχα) και ολοκληρωθεί η μετοχοποίηση της εταιρείας.

Το χαρτί κρατιέται στα σημερινά επίπεδα με μεγάλη δυσκολία (κάτι που φάνηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση), καθώς από τη μια πλευρά η EXAE δεν έχει ακολουθήσει την ανοδική κίνηση της αγοράς και από την άλλη τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας αναμένονται φέτος πολύ ικανοποιητικά.

Ομως υπάρχει… αχίλλειος πτέρνα, που εμποδίζει τη μετοχή της EXAE να δώσει τώρα τη δική της παράσταση…

Μιλάω για τις χαμηλές τιμές, στις οποίες θα αγοράσουν (στις αρχές φθινοπώρου) περίπου 15 εκατ. από τις μετοχές που μεταβίβασε το Δημόσιο στις τράπεζες οι κάτοχοι προμετόχων (με τιμή 3,56 ευρώ) και οι παλαιοί μέτοχοι της εταιρείας (με τιμή 3,75 ευρώ ανά μετοχή).

Ο,τι περνάει από το χέρι του κάνει ο Αντρέας για να ξελασπώσει. Το χαρτί, πάντως, δεν… ακούει! Και ο ίδιος, μάλλον, δεν φαίνεται να πιστεύει και πολύ σε… θαύματα!

Βελτιώνονται σιγά-σιγά τα στατιστικά του X.A., αλλά θέλει… δουλειά ακόμη, μέχρι να γίνουν, και όχι μόνον να φαίνονται ωραία!

Ακόμη 47 μετοχές εξακολουθούν να γράφουν απώλειες φέτος, ενώ 30 είναι αυτές που συνεχίζουν να διαπραγματεύονται κάτω από το 1 ευρώ!

Καθ’ οδόν προς την Αθήνα βρίσκεται -όπως μαθαίνω- η περιβόητη έκθεση των βελγικών φορολογικών αρχών, σχετικά με τα «εικονικά τιμολόγια» της ALTEC του κ. Θαν. Αθανασούλη.

Η έκθεση αναμένεται με ενδιαφέρον, όπως και η προγραμματισμένη για μεθαύριο Παρασκευή, κατάθεση του γενικού γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Δημ. Μπατζελή, ενώπιον της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής.

Ο κ. Δημ. Μπατζελής θα δώσει απαντήσεις στα μέλη της Επιτροπής για τη γνωστή υπόθεση της ALTEC, ενώ παράλληλα ο υπουργός Οικονομίας κ. N. Χριστοδουλάκης θα δώσει στοιχεία σχετικά με το Χρηματιστήριο…

Ελπίζω να μην μας προκύψει καμία καινούργια γκάφα τύπου Νεονάκη!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή