EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

4' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάμψη κερδοφορίας από τη ΔΕΛΤΑ SΙΝGULΑR

Μειωμένα κέρδη παρουσιάζει η εταιρεία ΔΕΛΤΑ SINGULAR Α.Ε. στο πρώτο εξάμηνο του 2003, καθώς αυτά διαμορφώθηκαν σε 6,1 εκατ. ευρώ έναντι 9,6 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2002. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, αντανακλά κυρίως τη μείωση του κύκλου εργασιών της Μονάδος Systems Ιntegratioσε 7 εκατ. ευρώ (-40%) λόγω της συνεχιζόμενης καθυστέρησης στα έργα του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Αντιθέτως, στις Μονάδες IT Outsourcing Services και Singular Software Products σημειώθηκε αύξηση του κύκλου εργασιών σε 27,5 εκατ. ευρώ (+5,2%) και σε 12,4 εκατ. ευρώ (+37%) αντιστοίχως, με ανάλογη συνεισφορά στην κερδοφορία (αύξηση κερδών 19,6% και 78% αντιστοίχως). Συνολικά, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 57 εκατ. ευρώ παραμένοντας στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι. Σημειώνεται ότι έχουν ήδη αναληφθεί πρωτοβουλίες για τον περιορισμό των γενικών εξόδων, με αποτέλεσμα τη μείωση του λειτουργικού κόστους (χωρίς αποσβέσεις) κατά 10% το α΄ εξάμηνο του 2003 σε σχέση με πέρυσι.

Συνεργασία Βιοσώλ – ΤRΑΝΕ

Συμφωνία κατασκευής προϊόντων (ΟΕΜ) και αποκλειστικής διανομής τους υπέγραψαν οι εταιρείες ΒΙΟΣΩΛ ΑΒΕ και η AmericaStandard Europe (ενεργώντας για λογαριασμό της συνδεδεμένης προς αυτήν εταιρείας κλιματισμού TRANE). Η συμφωνία προβλέπει την κατασκευή Κεντρικών Κλιματιστικών Μονάδων από τη ΒΙΟΣΩΛ και τη διανομή τους σε χώρες της Ευρώπης από την TRANE, εξέλιξη η οποία εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε περαιτέρω εξέλιξη των προϊόντων κλιματισμού της ΒΙΟΣΩΛ καθώς και στην οργανωτική, τεχνολογική και οικονομική αναβάθμιση της εταιρείας. Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η διοίκηση της εταιρείας, «η επιλογή της εταιρείας μας την τιμά και δικαιώνει τη μακρόχρονη προσπάθειά της για παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με συνέπεια, τεχνογνωσία και αξιοπιστία».

Βlue Star 1 και Δωδεκάνησα

Τη συμπλήρωση ενός χρόνου συνεχούς επιτυχημένης παρουσίας από τη δρομολόγηση του πλοίου BLUE STAR 1 στη γραμμή της Δωδεκανήσου ανακοινώνει η Blue Star Ferries. Κατά το πρώτο δωδεκάμηνο της δρομολόγησης εκτελέστηκαν συνολικά 416 δρομολόγια, ενώ το μεταφορικό έργο ανέρχεται σε 235.251 επιβάτες, 28.346 I.X. αυτοκίνητα και 16.964 φορτηγά. H αύξηση της κίνησης στη γραμμή ανήλθε σε 99.848 επιβάτες, 3.085 αυτοκίνητα και 5.177 φορτηγά. Το BLUE STAR 1 ξεκίνησε τα δρομολόγιά του στις 22 Ιουλίου 2002 στη γραμμή Πειραιά-Δωδεκανήσου εγκαινιάζοντας με νέους χρόνους μια καινούργια εποχή στο θαλάσσιο ταξίδι στα Δωδεκάνησα. Η δρομολόγηση του πλοίου προσέφερε υπηρεσίες ποιότητας, αύξηση του μεταφορικού έργου της γραμμής και του εισερχόμενου τουρισμού σε μια δύσκολη εποχή για τις τουριστικές περιοχές.

Συμφωνία TUV HELLAS – INTEGRA

O Οργανισμός Επιθεωρήσεων – Πιστοποιήσεων TUV HELLAS, σε συνέχεια της διαπίστευσής του από το ΕΣΥΔ για τα πρότυπα AGRO 2,1 & 2.2., HACCP, ISO 9000 & ISO 14000 είναι πλέον σε θέση να διενεργεί και επιθεωρήσεις γεωργικών προϊόντων-εκμεταλλεύσεων σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πρωτοκόλλου EUREPGAP. Η TUV HELLAS υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τον διεθνώς αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης INTEGRA για τις επιθεωρήσεις κατά EUREPGAP. Με την εν λόγω συνεργασία, ολοκληρώνεται ο κύκλος των απαιτήσεων διασφάλισης της γεωργικής παραγωγής με έγκυρη Επιθεώρηση – Πιστοποίηση και άμεσα αναγνωρίσιμη στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παρουσίαση της Ικτίνος

Παρουσίαση της εταιρείας ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21η Ιουλίου 2003 και ώρα 18:30 στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΑΜΜΟΥΔΑΡΑ), στην αίθουσα Αριάδνη του Ξενοδοχείου GRECOTEL AGAPI BEACH., στο πλαίσιο του προγράμματος παρουσιάσεων εταιρειών εισηγμένων στο Χ.Α. σε όλη την Ελλάδα, για ενημέρωση των επενδυτών. Την εκδήλωση παρακολούθησαν συνολικά 70 άτομα επιχειρηματίες του κλάδου του μαρμάρου καθώς και στελέχη των επιχειρήσεων αυτών. Η παρουσίαση επικεντρώθηκε στη στρατηγική και τις προοπτικές ανάπτυξης του Ομίλου, στα νέα προϊόντα, στις πρόσφατες χρηματοοικονομικές εξελίξεις, στα οικονομικά μεγέθη, στα αποτελέσματα του έτους 2002, καθώς και στο επενδυτικό πρόγραμμα του 2003 και τις προοπτικές του.

Εβαλαν πλώρη για επιτυχίες

«Πανέτοιμοι και στοχεύοντας σε διακρίσεις», δηλώνουν τα 10 μέλη του πληρώματος του σκάφους «Ανθρώπων Εργα: ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ-ΑΡΧΙΤΕΧ» που την Τετάρτη 30 Ιουλίου θα αποπλεύσει από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τη Λήμνο, ώστε να συμμετάσχει στον διεθνή και καταξιωμένο ιστιοπλοϊκό αγώνα «AegeaRegatta 2003» που φέτος διοργανώνεται από το υπουργείο Αιγαίου σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και το υφυπουργείο Αθλητισμού. Η «AegeaRegatta 2003» θα ξεκινήσει στις 2 Αυγούστου, θα ολοκληρωθεί στις 9 Αυγούστου και η διαδρομή της θα είναι Μύρινα Λήμνου – Καμαριώτισσα Σαμοθράκης – Μήθυμνα και Πέτρα Λέσβου – Μυτιλήνη. Στον αγώνα αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότερα από 60 σκάφη, μεταξύ αυτών και το «Ανθρώπων Εργα», το οποίο φέτος αγωνίζεται με τη χορηγία των τεχνικών εταιρειών ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. & ΑΡΧΙΤΕΧ ΑΤΕ. Το σκάφος είναι ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό ιστιοπλοϊκό 38 ποδών, μοντέλο ΙΜΧ-38 με κυβερνήτη τον Θανάση Μπαξεβάνη και επιλεγμένο πλήρωμα.

Αναπτύσσεται η «CΑRΙΕRRΑ»

Με γοργούς ρυθμούς και τη μέθοδο του franchise αναπτύσσεται σε όλην την Ελλάδα η «CARIERRA» (Business and Computing School), του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή. Μετά το νέο κέντρο στο Χαϊδάρι, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και υπεγράφη η συμφωνία για τη δημιουργία ενός νέου κέντρου στο λεκανοπέδιο Αττικής. Συγκεκριμένα, η «CARIERRA» θα έχει στο εξής παρουσία και στο Περιστέρι σε διώροφο υπερσύγχρονο κτίριο επί των οδών Θηβών 197 και Κένεντι. Μεταξύ άλλων, η «CARIERRA» πιστοποιεί τις εξειδικευμένες γνώσεις από το EuropeaComputer Driving License, το Microsoft Office User Specialist, το Singular Authorized Training & Testing Center, το LondoCollege of Management, το City and Guilds και το Institute of Linguist.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή