Εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΠΕ.: κινητοποιήσεις – έκπληξη τον Σεπτέμβριο

Εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΠΕ.: κινητοποιήσεις – έκπληξη τον Σεπτέμβριο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Το στοιχείο του αιφνιδιασμού επιφυλάσσουν για τις κινητοποιήσεις τους, που θα κορυφωθούν τον Σεπτέμβιο, οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΠΕ., αντιδρώντας για τη συγχώνευση με την Πετρόλα.

Ο πρόεδρος του πανελληνίου σωματείου εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ. Ν. Ορφανός σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεις να γίνουν και στη διάρκεια της ΔΕΘ. Οταν ρωτήθηκε σχετικά για το θέμα αυτό περιορίσθηκε απλώς να αναφέρει ότι «η ΔΕΘ ενδείκνυται για κινητοποιήσεις. Οπως η κυβέρνηση διατήρησε το στοιχείο του αιφνιδιασμού για τη συγχώνευση έτσι κι εμείς δεν αποκαλύπτουμε πότε και ποιες κινητοποιήσεις θα κάνουμε. Από τον Σεπτέμβριο, πάντως, θα υπάρξουν μεγάλες εκπλήξεις».

Στο πλαίσιο των ενεργειών που προγραμματίζει το ΠΣΕΕΠ, συμπεριλαμβάνεται και πολυσέλιδο υπόμνημα, το οποίο θα αποσταλεί στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, με το οποίο θα επιχειρηθεί να αποδειχθεί με συγκεκριμένα στοιχεία «πόσο λάθος και επικίνδυνη ταυτόχρονα είναι για τα συμφέροντα της ελληνικής οικονομίας, η απόφαση συγχώνευσης με την Πετρόλα». Το ίδιο υπόμνημα σχεδιάζεται να σταλεί και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων, ενώ θα κατατεθεί και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Εξάλλου, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η απόφαση σχετικά με τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν στις αρχές Ιουνίου οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια, κατά της επικύρωσης της σύμβασης για τη συγχώνευση της εταιρείας με την Πετρόλα. Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση αφορούσε στην ακύρωση του διοικητικού συμβουλίου των ΕΛ.ΠΕ. στις 3 Ιουνίου και υποβλήθηκε από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο των ΕΛ.ΠΕ.

Ο κ. Ορφανός επανέλαβε την εκτίμηση ότι «ουσιαστικά η κυβέρνηση χαρίζει στον όμιλο Λάτση το ποσοστό των ΕΛ.ΠΕ.», χαρακτηρίζοντας την όλη διαδικασία «αντιοικονομική, αντιαναπτυξιακή και αντικοινωνική». Ο ίδιος προειδοποίησε γι’ άλλη μία φορά ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης των δύο εταιρειών η τιμή των καυσίμων θα εκτιναχθεί σε πάνω από ένα ευρώ το λίτρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή