Lantec: αύξηση του κύκλου εργασιών 140%

Lantec: αύξηση του κύκλου εργασιών 140%

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση της τάξης του 140% παρουσιάζει ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Lantec Επικοινωνίες, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2003, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2002, καθώς ξεπέρασε τα 6 εκατ. ευρώ. Το μικτό περιθώριο κέρδους διατηρήθηκε σε υψηλά για τον κλάδο επίπεδα πλησιάζοντας το 50%, ενώ η εταιρεία σημείωσε λειτουργικά κέρδη το α΄ εξάμηνο του 2003 έναντι ζημιών της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Η αύξηση αυτή οφείλεται στην παροχή υψηλών και εξειδικευμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 179 χιλιάδες ευρώ έναντι ζημιών 1,89 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ το EBITDA της εταιρείας ξεπέρασε τα 1,75 εκατ. ευρώ διαμορφώνοντας το περιθώριο στα επίπεδα του 30%. Το σύνολο του ενεργητικού σημείωσε άνοδο της τάξης του 52% και διαμορφώθηκε στα 29,06 εκατ. ευρώ και τα Ιδια Κεφάλαια ανήλθαν στα 17,4 εκατ. ευρώ έναντι 7,7 το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, γεγονός που οφείλεται στην είσοδο της εταιρείας με Δημόσια Εγγραφή στην Παράλληλη αγορά του Χ.Α. τον Οκτώβριο του 2002.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο διάστημα η εταιρεία μείωσε σταδιακά το δανεισμό της, με αποτέλεσμα ο Δείκτης Δανειακής επιβάρυνσης να διαμορφωθεί στο 0,65, σε πολύ ικανοποιητικά δηλαδή για τον κλάδο επίπεδα, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε σημαντικό επενδυτικό σχέδιο με χρήση των αντληθέντων κεφαλαίων από την εισαγωγή στο Χ.Α. με κύριο στόχο τη διεύρυνση του πελατολογίου της καθώς και την απόκτηση μεγαλύτερων δυνατοτήτων στην υλοποίηση των ήδη υπαρχόντων έργων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή