ΕΚΤΟΣ TABLEAU

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγαρμπο «άδειασμα» χθες της αγοράς, που έσπασε τα… μούτρα της -για τρίτη φορά μέσα σε λίγες μέρες- μπροστά στο τείχος του 2.100 μονάδων!

Είναι φανερό ότι χρειάζονται ενισχύσεις για να καταληφθεί το οχυρό, ήτοι περαιτέρω αύξηση του όγκου συναλλαγών και σημαντικά νέα (τουλάχιστον).

Προς το παρόν, το ενδιαφέρον εστιάζεται στα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου, τα οποία, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, στηρίζουν την αισιοδοξία της αγοράς.

Το θέμα είναι αν αρκούν για το επόμενο μεγάλο βήμα!

Καταιγισμός συστάσεων στους τελευταίους διαγωνισμούς της Εγνατίας Οδού, δημιουργούν και νέα προσκόμματα στην εξέλιξη του έργου, το οποίο έχει κυριολεκτικά… στοιχειώσει!

Για 50 δισ. δρχ. «τρώγονται» τώρα οι εργολάβοι, τα οποία, όπως δείχνουν τα πράγματα, μάλλον θα πάνε κι αυτά στον… αγύριστο!

Γκρίνιες, πολλές γκρίνιες για τον OTE!

H μετοχή του Οργανισμού εξακολουθεί να συνιστά κραυγαλέα παραφωνία για το κλίμα της αγοράς, κι αυτό κάποιοι δεν το συγχωρούν…

Οι κάκιστες επενδυτικές επιλογές (βλέπε Ρουμανία), έχουν συσσωρεύσει μεγάλα προβλήματα, με αποτέλεσμα να «καθηλωθεί» η μετοχή, η οποία θεωρείται, ήδη, μεγάλο… αγκάθι!

Δεν ξέρω για ποιους χτυπάει η καμπάνα, οι… ημέτερες δυνάμεις έχουν πέσει σε βαθιά περισυλλογή…

Πώς να «δικαιολογήσουν» το «κόλλημα» της μετοχής στα 10 ευρώ, όταν πριν από ένα χρόνο (Ιούλιος 2002) με τον Γενικό Δείκτη περίπου στα σημερινά επίπεδα ξεπερνούσε τα 15 ευρώ!

Συναλλαγές που… κόβουν την ανάσα από τη Logic Dis. Είναι ολοφάνερο ότι κάποιοι… στοιχηματίζουν ή διατυμπανίζουν πως το χαρτί θα πάρει μπρος!

Ευσεβής πόθος είναι βέβαια αυτός. Αν θα τους βγει, όμως, είναι… άλλου παπά ευαγγέλιο!

Επείγεται η κυβέρνηση να δώσει μια λύση στο θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αλλά όπως φαίνεται τα έχει βρει μπαστούνια…

Ισως την Παρασκευή υπάρξει κάποιο φως, καθώς πραγματοποιείται κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Γ. Παπαντωνίου και N. Χριστοδουλάκη για να εξεταστεί το ενδεχόμενο συγχώνευσης του T.T. με τη Γενική Τράπεζα.

Το σενάριο συγχώνευσης του T.T. με την Αττικής, όπως και αυτό της τριπλής συγχώνευσης (T.T. – Γενική – Αττικής) δείχνει να απομακρύνεται όσο το ΤΣΜΕΔΕ παραμένει ανυποχώρητο στους όρους του.

Το γεγονός ότι στην αυριανή συνάντηση θα παρίσταται και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. N. Γκαργκάνας (προφανώς λόγω των επισφαλειών που έχει η Γενική), δείχνει ότι η κυβέρνηση θέλει να κλείσει γρήγορα το θέμα.

Ο κ. Παπαντωνίου δεν έχει λόγους να διαφωνεί. Δεν ξέρω όμως τι θα γίνει με τον κ. Χριστοδουλάκη που ήλπιζε να ιδιωτικοποιήσει το T.T. για να βάλει και κάτι στο ταμείο του Δημοσίου!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή