Σημαντική άνοδο η Μπενρουμπή στο 6μηνο

Σημαντική άνοδο η Μπενρουμπή στο 6μηνο

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική βελτίωση παρουσιάζουν τα μεγέθη της Μπενρουμπή κατά το πρώτο εξάμηνο της εφετινής χρήσεως.

Ο κύκλος εργασιών της εισηγμένης εταιρείας διαμορφώθηκε στα 13,5 εκατ. ευρώ έναντι 10,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 34%. Αντίστοιχα, τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 2,33 εκατ. ευρώ έναντι 2,14 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2002, σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 9,12%. Σε ενοποιημένη βάση, η κερδοφορία του Ομίλου Μπενρουμπή διαμορφώθηκε στα 2,9 εκατ. ευρώ από 2,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σημειώνοντας αύξηση κατά 22,7%. Αντίστοιχα, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 39,92 εκατ. ευρώ έναντι 34,94 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 14,24%.

Σημαντικά βελτιωμένα είναι και τα αποτελέσματα προ φόρων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDΑ). Συγκεκριμένα, αυξήθηκαν κατά 40% και διαμορφώθηκαν στα 3,48 εκατ. ευρώ έναντι 2,48 εκατ. ευρώ του 2002 στο πρώτο εξάμηνο του 2002.

Στελέχη της εταιρείας αποδίδουν τη βελτίωση των μεγεθών της εταιρείας στις σημαντικές οικονομίες κλίμακος που επετεύχθησαν. Χαρακτηριστική είναι η σημαντική βελτίωση του κύκλου εργασιών κατά 34% με την ταυτόχρονη «συγκράτηση» των λειτουργικών δαπανών, η αύξηση των οποίων ανήλθε στο 4%.

Αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις για την πορεία της εταιρείας και κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2003. Αναμένονται σημαντικά οφέλη λόγω της ενίσχυσης του κλάδου επαγγελματικού εξοπλισμού, τομέας που εξελίσεται ταχύτατα εξαιτίας της Ολυμπιάδας. H αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μονάδων, η δημιουργία συνεδριακών κέντρων, ο εξοπλισμός νοσοκομείων και γενικά η αναβάθμιση των τουριστικών μονάδων ευνοούν ιδιαίτερα τις δραστηριότητες της Μπενρουμπή. Επιπλέον προσδοκίες δημιουργεί η επέκταση της αλυσίδας home.com με τη λειτουργία νέων καταστημάτων (υπό την διαχείριση της εταιρείας) στη Γλυφάδα και την Κηφισία, ενώ καταστήματα θα ανοίξουν στην Κρήτη και την Κέρκυρα με τη μέθοδο του franchise.

Τέλος, θετικά θα επηρεάσει και η αποπεράτωση του νέου διαμετακομιστικού κέντρου της εταιρείας στα Οινόφυτα Βοιωτίας, το οποίο σχεδόν θα διπλασιάσει την αποθηκευτική ικανότητα της Μπενρουμπή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή