H στρατηγική της S&T στην ελληνική αγορά

H στρατηγική της S&T στην ελληνική αγορά

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ευκαιρία της εξαγοράς των θυγατρικών εταιρειών της Fujitsu Services Limited σε επτά ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Δημοκρατία της Τσεχίας, Ουγγαρία, Μάλτα, Πολωνία, Ρουμανία και Σλοβακία), ο κ. Karl Tantscher, διευθύνων σύμβουλος της αυστριακής εταιρείας S&T AG, ταξίδεψε πρόσφατα στην Ελλάδα για την εταιρική εκδήλωση που διοργάνωσε η S&T Hellas, για τους πελάτες και συνεργάτες της. Η εκδήλωση αποτέλεσε αφορμή για την παρουσίαση της S&T, κορυφαίας εταιρείας στο χώρο των υπηρεσιών πληροφορικής, καθώς και της ελληνικής θυγατρικής της, πρώην Fujitsu Services Α.Ε., που ξεκινά τη λειτουργία της με τη νέα της ταυτότητα, S&T Hellas A.E. Ο κ. Tantscher παρουσίασε στην εκδήλωση τη φιλοσοφία της S&T, καθώς και τα βασικά σημεία της στρατηγικής της εταιρείας για την ελληνική αγορά. Στα πλαίσια της επίσκεψής του, ο κ. Tantscher είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί με τον γενικό διευθυντή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ), κ. Γιάννη Σύρρο, και να συνομιλήσει μαζί του για θέματα που αφορούν τον κλάδο και την αγορά της πληροφορικής στην Ελλάδα.

Η συμφωνία μεταξύ της S&T AG και της Fujitsu Services Ltd. εγγυάται τη συνέχιση της παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών πληροφορικής στους ήδη υπάρχοντες πελάτες της Fujitsu Services στην Ελλάδα. Η Fujitsu Services Ελλάδος ειδικεύεται στην παροχή προϊόντων και υπηρεσιών πληροφορικής για μεγάλες διεθνείς εταιρείες (π.χ. Sabre Travel Network), ολοκληρωμένων συστημάτων για επιχειρήσεις λιανικής πώλησης, καθώς και υποδομών πληροφορικής. Σε πολλές περιπτώσεις, οι δραστηριότητες αυτές λειτουργούν συμπληρωματικά με τις αντίστοιχες δραστηριότητες της S&T, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνονται θετικές συνεργίες. Επιπλέον, η S&T προσφέρει ένα σύνολο από σημαντικά πλεονεκτήματα, που βασίζονται, μεταξύ άλλων, σε διεθνείς συνεργασίες που πρόκειται αδιαμφισβήτητα να ενισχύσουν την εικόνα, αλλά και τη δυναμική των εγχώριων δραστηριοτήτων της εταιρείας.

«Η εξαγορά της Fujitsu Services -η μεγαλύτερη στην ιστορία της S&T- ενδυναμώνει σημαντικά την παρουσία της εταιρείας μας στις αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και ανοίγει νέες αγορές στην Ελλάδα και τη Μάλτα. Διαθέτοντας ανάλογη επιχειρηματική φιλοσοφία και αλληλοσυμπληρούμενες δραστηριότητες, αναμένουμε μια γρήγορη και απρόσκοπτη σύγκλιση των δύο εταιρειών με αποτέλεσμα ένα επιχειρηματικό σχήμα απόλυτα επικεντρωμένο στις ανάγκες των πελατών του, με ενισχυμένη, δυναμική παρουσία στην αγορά», δήλωσε ο κ. Karl Tantscher, CEO της S&T AG. «Η διοικητική μας δομή σε τοπικό επίπεδο εξασφαλίζει την αποτελεσματική σύγκλιση των δραστηριοτήτων, αλλά και την απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρείας», πρόσθεσε ο κ. Tantscher.

H Fujitsu Services A.E. ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα το 1990 ως θυγατρική της Fujitsu Services Limited. Με δύο υποκαταστήματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η εταιρεία επικεντρώνεται στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και λειτουργία καινοτόμων εφαρμογών πληροφορικής για τηλεπικοινωνίες, εταιρείες λιανικής πώλησης, κυβερνητικούς φορείς, υπηρεσίες και οργανισμούς κοινής ωφελείας. Η Fujitsu Services Limited αποτελεί μέλος της Fujitsu Group με αντικείμενο τις υπηρεσίες πληροφορικής και έδρα την Ευρώπη. Η Fujitsu Group είναι μία από τις κορυφαίες διεθνείς εταιρείες στον χώρο των συστημάτων και υπηρεσιών πληροφορικής με κύκλο εργασιών της τάξεως των 43 δισ. ευρώ. Πριν από τον Απρίλιο του 2002 η Fujitsu Services ήταν γνωστή με το όνομα ICL.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή