ΕΒΔΟΜΑΔΑ

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

One Touch 320 από την Alcatel

Ενα νέο κινητό τηλέφωνο χαμηλού κόστους, το One Touch 320, λάνσαρε πρόσφατα και στην ελληνική αγορά η Alcatel. Παρόλα αυτά, η συσκευή δεν υστερεί σε χαρακτηριστικά και δυνατότητες, καθώς ενσωματώνει έως 15 πολυφωνικούς ήχους, από παράξενες μελωδίες, μέχρι… πατριωτικούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια. Το κινητό έχει βάρος 80 γραμμαρίων και πάχος 20 χιλιοστών, η οθόνη του είναι μονόχρωμη και ανάλυσης 112×64, η μπαταρία του προσφέρει αυτονομία μέχρι επτά ώρες ομιλίας και ο κατάλογός του μπορεί ν’ αποθηκεύσει μέχρι 100 ονόματα (εκτός της κάρτας SIM). Κατά τα λοιπά, ο χρήστης θα συναντήσει όλες τις βασικές λειτουργίες μίας συσκευής, όπως γρήγορη πρόσβαση στο ημερολόγιο, π.χ. για την οργάνωση συναντήσεων, ειδοποίηση με δόνηση, τρία παιχνίδια (Punch, Deminer και Tetris) και υπηρεσία φωνητικών μηνυμάτων. H συσκευή αναμένεται ν’ απευθυνθεί περισσότερους στους νεαρούς χρήστες, οι οποίοι δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις από τη συσκευή τους (π.χ. μηνύματα MMS με φωτογραφίες, έγχρωμη οθόνη και δυνατότητα αναβάθμισης με προγράμματα κι εφαρμογές Java).

Ανανέωση για τον Αibo

Νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες προσέθεσε στο γνωστό ρομπότ-κατοικίδιό της η Sony. Ο Aibo, ο κατά τ’ άλλα συμπαθής «σκύλος» εκσυγχρονίστηκε γι’ άλλη μία φορά από το 1999, οπότε και λανσαρίστηκε για πρώτη φορά. Πλέον, ο κάτοχός του μπορεί να στείλει e-mail στο σκύλο, όπου να του προσδιορίζει το μέρος του σπιτιού που θέλει να φωτογραφίσει ο Aibo κι εν συνεχεία να του στείλει τις ψηφιακές φωτογραφίες, επίσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε στο PC του γραφείου του, ή στον υπολογιστή χειρός του. Πρόκειται για έναν τρόπο παρακολούθησης του σπιτιού. Εκτός από αυτό, μπορείτε να στείλετε στο ρομπότ ένα προηχογραφημένο ηχητικό μήνυμα, προκειμένου να το παραδώσετε στην οικογένεια, ή τους φίλους σας. Μία ακόμα πιο διασκεδαστική λειτουργία του Aibo είναι η δυνατότητα να τραγουδά συγκεκριμένα τραγούδια στους καλεσμένους σας, αρκεί να τον ειδοποιήσετε, επίσης, μέσω mail. Ετσι, δεν χρειάζεται ν’ ανησυχείτε που καθυστερήσατε να πάτε στο ίδιο σας το πάρτι…

Νέοι εκτυπωτές από την Dell

Τρία νέα προϊόντα προσέθεσε πρόσφατα στη σειρά των εκτυπωτών της η Dell, καθώς προσπαθεί ν’αποσπάσει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, από την Hewlett Packard, τον μεγάλο της ανταγωνιστή και στην αγορά των υπολογιστών. Τα νέα μοντέλα είναι ένας εκτυπωτής laser, ένας inkjet κι ένα πολυμηχάνημα, που λειτουργεί ως εκτυπωτής, σαρωτής, φαξ και φωτοτυπικό και κοστίζει μόλις 88 ευρώ. Ετσι, η γκάμα των εκτυπωτών της εταιρείας περιλαμβάνει επτά μοντέλα. Υπενθυμίζεται ότι προμηθευτής της Dell, τόσο σε προϊόντα, όσο και σε τεχνολογία, είναι η Lexmark. Ο νέος μόνοχρωμος laser εκτυπωτής προσφέρει ταχύτητα εκτύπωσης 35 σελίδων το λεπτό, ενώ ο inkjet απευθύνεται στη μαζική αγορά καταναλωτών με ταχύτητα 14 έγχρωμων σελίδων ανά λεπτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Dell επιδοτεί την αγορά ενός εκτυπωτή με τ’ όνομά της, εφόσον προσφέρετε ως αντάλλαγμα τον παλιό σας εκτυπωτή, ανεξάρτητα από την επωνυμία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή