Οι εισηγμένες του επίπλου εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τους διαγωνισμούς του «2004»

Οι εισηγμένες του επίπλου εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τους διαγωνισμούς του «2004»

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς και στη συνέχεια στην ανάληψη έργων που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες εκδηλώνουν οι εισηγμένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του οικιακού και επαγγελματικού επίπλου. Εξαίρεση αποτελεί η Moda Βagno.

Ετσι, οι εταιρείες Sato, Δρομέας, Βαράγκης, αλλά και οι μη εισηγμένες Neoset που τελεί εν αναμονή για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο και η Σιλβεστρίδης, έχουν συμμετάσχει σε σχετικούς διαγωνισμούς. Πολλές όμως είναι και οι κοινοπραξίες μη εισηγμένων εταιρειών που έχουν σχηματισθεί προκειμένου να αναλάβουν την υλοποίηση των δημοπρατούμενων έργων για τον εξοπλισμό των καταλυμμάτων του Ολυμπιακού Χωριού και τον εξοπλισμό των κοινοχρήστων και μη χώρων.

Ετσι, στον διαγωνισμό για τον εξοπλισμό των ολυμπιακών σουίτων (για την ανάθεση της προμήθειας επίπλωσης και υπηρεσιών διακόσμησης ολυμπιακών σουιτών στο Ολυμπιακό Στάδιο), ύψους 187.000 ευρώ, έχει ήδη προκριθεί για τη β΄ φάση η κοινοπραξία Βαράγκης – Φαντόνι A.E. Στο α΄ στάδιο του διαγωνισμού έχουν συμμετάσχει επίσης οι εταιρείες Δρομέας, Οίκος, κοινοπραξία Παπανδρέου -Ραπτοπούλου, Sato, Cocomat, Γαβαλάς και Κούρτης.

Στον διαγωνισμό για την Προμήθεια Επίπλων και Λοιπού Εξοπλισμού για τις Αθλητικές και Μη Αθλητικές Εγκαταστάσεις, καθώς και τους κοινόχρηστους χώρους του Ολυμπιακού Χωριού, των Χωριών Τύπου και των Συμπληρωματικών Μέσων Διαμονής για τις Δοκιμαστικές Διοργανώσεις, για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, ύψους 5 εκατ. ευρώ έχουν συμμετάσχει οι κοινοπραξίες: Λαμαπλάς – Καραγεωργίου, Βαράγκης – Φαντόνι A.E., καθώς και η υπό σύσταση κοινοπραξία ΑΓΕΧ ABEE – E.T. ΗΛΚΑ ΕΠΕ και η Ενωση Berloni SPA – Interbi Italiana Mobily SPA. Επίσης οι εταιρείες Κούρτης Σιλβεστρίδης, Sato, Neoset, Δρομέας και Cocomat.

H Δρομέας που έχει έντονη επιχειρηματική σχέση με το δημόσιο τομέα, έχει ήδη προσθέσει στο χαρτοφυλάκιο πελατών της και την «ΑΘΗΝΑ 2004», καθώς κατόπιν μειοδοτικού διαγωνισμού ανέλαβε τον εξοπλισμό των γραφείων διοίκησης της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρόκειται για ένα έργο που αφορά τον εξοπλισμό 2.000 θέσεων εργασίας, προϋπολογισμού 1.652.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Η Sato επίσης συμμετέχει στον διαγωνισμό για την Προμήθεια με αγορά Επίπλων / Εξοπλισμού (ξενοδοχειακού τύπου) για το Ολυμπιακό Χωριό, για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Στη β’ φάση του διαγωνισμού που προκήρυξε η Οργανωτική Επιτροπή ΑΘΗΝΑ 2004, για την προμήθεια με αγορά επίπλων και λοιπού εξοπλισμού για τους χώρους του Ολυμπιακού Χωριού, χωριών Τύπου και των συμπληρωματικών μέσων διαμονής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει περάσει και η μη εισηγμένη εταιρεία Σιλβεστρίδης.

Σημειώνεται ότι μικρότερο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί για τους διαγωνισμούς που δεν επιδιώκουν την προμήθεια, αλλά την ενοικίαση προϊόντων για την επίπλωση ή τον εξοπλισμό των δωματίων ή των κοινόχρηστων και μη χώρων του Ολυμπιακού Χωριού.

Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι ακόμη είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθούν οι σχετικοί διαγωνισμοί, καθώς στους περισσότερους δεν έχει αποσταλεί το τεύχος προκήρυξης της β’ φάσης, στο οποίο θα περιγράφονται τα έπιπλα, αλλά και ποιοι έχουν προκριθεί, ώστε να συμμετάσχουν στο β’ στάδιο των διαγωνισμών.

Στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι αν οι σχετικές διαδικασίες δεν εξελιχθούν μέχρι το τέλος του μήνα, τότε η αναβολή τους για τα μέσα ή και το τέλος του προσεχούς φθινοπώρου θεωρείται πολύ πιθανή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή