H «Πλαίσιο» καλύπτει το μεγάλο κρυφό κόστος σε χρόνο και χρήμα μιας επιχείρησης

H «Πλαίσιο» καλύπτει το μεγάλο κρυφό κόστος σε χρόνο και χρήμα μιας επιχείρησης

3' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περί τα 450 ευρώ ετησίως ανά εργαζόμενο δαπανούν σήμερα οι επιχειρήσεις για την αγορά ειδών γραφείου, ποσό που αυξάνεται ακόμα περισσότερο, αν συνυπολογιστεί το υψηλό αφανές κόστος προμήθειας και διαχείρισης που επιβαρύνει κάθε παραγγελία. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες στην Ευρώπη, που επικαλείται ο πρόεδρος της Πλαίσιο Computer κ. Γιώργος Γεράρδος, «το μέσο κόστος μιας επιχείρησης ανά παραγγελία αγγίζει τα 100 ευρώ». Οι υπεύθυνοι προμηθειών των επιχειρήσεων γνωρίζουν ότι από τη στιγμή που προκύπτει μια ανάγκη για αγορά αναλωσίμων ή υλικών μέχρι τη στιγμή της παραλαβής τους μεσολαβούν περισσότερα από δέκα στάδια (π.χ. συγκέντρωση ελλείψεων, συλλογή προσφορών από προμηθευτές, παραγγελία, παραλαβή κ.λπ.) με τεράστιο κρυφό κόστος σε χρόνο και σε χρήμα.

Τα συγκεκριμένα κενά και τα προβλήματα διαχείρισης των παραγγελιών επιχειρεί να καλύψει η Πλαίσιο Computers μέσω του μοντέλου που ανέπτυξε η διοίκησή της προκειμένου να απευθυνθεί στις επιχειρήσεις-πελάτες. Σε αντίθεση με όσα πιστεύουν οι περισσότεροι, σχεδόν οι μισοί από τους καταναλωτές που επισκέπτονται τα καταστήματα της αλυσίδας ενδιαφέρονται να αγοράσουν είδη γραφείου ή αναλώσιμα ηλεκτρονικού υπολογιστή (PC) για την επιχείρησή τους. H στρατηγική για την παροχή λύσεων προς τις επιχειρήσεις αποδίδει καρπούς, κατά τον κ. Γεράρδο. Είναι, μάλιστα, ένας από τους άξονες που στήριξε την ανάπτυξη της Πλαίσιο Computers σε μια περίοδο κρίσης για τη συντριπτική πλειοψηφία των αλυσίδων καταστημάτων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.

Την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι ανταγωνιστές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες ζημιές, η Πλαίσιο Computers ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 51% για το πρώτο εξάμηνο του 2003, ενώ ο κύκλος εργασιών της εταιρείας βελτιώθηκε κατά 28% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα κέρδη προ φόρων έφτασαν τα 3,12 εκατ. ευρώ από 2,06 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις ανήλθαν 82,59 εκατ. ευρώ από 64,58 εκατ. ευρώ. «Η τεχνογνωσία από τη διεθνή αγορά και η συνετή αναπτυξιακή στρατηγική επέτρεψαν στην Πλαίσιο Computers να συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων δυνάμεων του κόσμου στα είδη γραφείου, αλλά και στους 150 ισχυρότερους συναρμολογητές προσωπικών υπολογιστών στην Ευρώπη» λέει ο πρόεδρος της εταιρείας.

«Το σύστημα που ανέπτυξε η διοίκηση προκειμένου να κερδίσει την αγορά των επιχειρήσεων στηρίζεται σε σημαντικές επενδύσεις σε τεχνολογία (περί τα 4,5 εκατ. ευρώ την τελευταία διετία για την εγκατάσταση του συστήματος επιχειρηματικού λογισμικού MySap.com και τη δημιουργία τριών ηλεκτρονικών καταστημάτων) και οργάνωση (κέντρο logistics, επιφάνειας 7.100 τ.μ., call center 100 θέσεων που υποστηρίζει περισσότερες από 8.000 κλήσεις ημερησίως)», επισημαίνει ο κ. Γεράρδος.

Η Πλαίσιο Computers δραστηριοποιείται σε τρεις κατηγορίες προϊόντων (αναλώσιμα-είδη γραφείου, PCs και περιφερειακά και τηλεπικοινωνίες), με 14 μεγάλα καταστήματα και δύο υπερκαταστήματα, επιφάνειας άνω των 2.000 τ.μ., ανά την Ελλάδα. Επιπλέον, διαθέτει 13 κέντρα τεχνικής υποστήριξης ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιφερειακών, καθώς και ένα κέντρο συναρμολόγησης PCs. O πρόεδρος της εταιρείας υποστηρίζει ότι «στόχος μας είναι η προσωπική εξυπηρέτηση της επιχείρησης που αναζητεί είδη γραφείου, PCs ή προϊόντα τηλεπικοινωνιών». Για παράδειγμα, οι επενδύσεις της Πλαίσιο Computers σε υποδομή πληροφορικής επιτρέπουν στις επιχειρήσεις-πελάτες να επισκέπτονται οποιοδήποτε κατάστημα της εταιρείας και να αγοράζουν (π.χ. στην περίπτωση έκτακτης ανάγκης για κάποιο αναλώσιμο) με τους ίδιους όρους που πραγματοποιούν τις μαζικές παραγγελίες τους.

Η Πλαίσιο Computers ήταν η πρώτη που ανάπτυξε ένα σύστημα ενημέρωσης για νέα προϊόντα μέσω καταλόγων και σήμερα κυκλοφορεί περισσότερους από 60 διαφορετικούς καταλόγους ετησίως, με συνολική κυκλοφορία που αγγίζει τα επτά εκατομμύρια αντίτυπα. Τις επιχειρήσεις εξυπηρετεί και ένα από τα τρία ηλεκτρονικά καταστήματα που λειτουργεί σήμερα η εταιρεία. Μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος (www.plaisio2b.gr), που βασίζεται στο σύστημα MySap.com της γερμανικής SAP, η επιχείρηση-πελάτης έχει, επίσης, προσωποποιημένη εξυπηρέτηση. «Κάθε πελάτης βλέπει τις δικές του τιμές και τους όρους με τους οποίους πραγματοποιεί τις παραγγελίες, ενώ γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τα διαθέσιμά του, τα αποθέματα, αλλά και πού βρίσκεται η παραγγελία του» λέει ο κ. Γεράρδος. Επιπλέον, μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα έχει πρόσβαση σε στατιστικά στοιχεία για τις παραγγελίες, ακόμα και ανά τμήμα της επιχείρησής του.

Ο πρόεδρος της Πλαίσιο Computers προσθέτει στα πλεονεκτήματα της εταιρείας και το γεγονός ότι «διαθέτει ανά πάσα στιγμή 18.000 προϊόντα, ενώ τα άμεσα διαθέσιμα εμπορεύματά της φτάνουν τα 20 εκατ. ευρώ». Μάλιστα «περισσότερο από το 96% των συγκεκριμένων προϊόντων είναι διαθέσιμα την επόμενη ημέρα στα γραφεία του πελάτη, ο οποίος μπορεί πλέον να λαμβάνει ένα συγκεντρωτικό τιμολόγιο ανά μήνα και συνεπώς να προχωρεί σε μια πληρωμή και μια λογιστική εγγραφή, ανεξάρτητα από τον αριθμό των παραγγελιών ή των τμημάτων της επιχείρησης που προμηθεύτηκαν είδη γραφείου. Ετσι, έχει τη δυνατότητα στατιστικής απεικόνισης των παραγγελιών ανά τμήμα ή ανά κατηγορία προϊόντων και συνεπώς γνωρίζει πόσα ακριβώς δαπανά κάθε μήνα, π.χ., για φωτοτυπικό χαρτί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή