Προς συμφωνία ΤΣΜΕΔΕ και Ταμιευτήριο

Προς συμφωνία ΤΣΜΕΔΕ και Ταμιευτήριο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέμα χρόνου αποτελεί πλέον η υλοποίηση της συμφωνίας για την εξαγορά ποσοστού 35% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από το ΤΣΜΕΔΕ. Στον βαθμό που η συμφωνία που έχει προηγηθεί έχει ήδη συμπεριλάβει και την τιμή εξαγοράς του παραπάνω ποσοστού, όλα δείχνουν ότι το θέμα θα λήξει πιθανότατα και εντός της εβδομάδος ή το αργότερο εντός του προσεχούς δεκαημέρου.

Τόσο η διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ, που πετυχαίνει με αυτόν τον τρόπο τον αρχικό της στόχο για τον έλεγχο της καταστατικής μειοψηφίας στο συγχωνευμένο σχήμα, όσο και οι διοικήσεις των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Τράπεζας Αττικής, δείχνουν ικανοποιημένες από την τελική έκβαση της υπόθεσης. Κάθε λόγο να εμφανίζεται ικανοποιημένος έχει και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, που επιτυγχάνει με την προωθούμενη επιλογή τόσο την ενίσχυση των κρατικών εσόδων όσο και τη μετοχοποίηση του T.T. Το ύψος του τιμήματος που θα καταβάλει το ΤΣΜΕΔΕ έχει ήδη συμφωνηθεί και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι κοντά στα 200 εκατ. ευρώ.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να οριστικοποιηθεί εάν το ΤΣΜΕΔΕ θα προχωρήσει μόνο του στην εξαγορά του ποσοστού του T.T. ή αν στο τελικό σχήμα θα συμμετάσχει και το ΤΣΑΥ, ενώ την τελική έγκριση θα κληθεί να δώσει το διοικητικό συμβούλιο του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή