ΕΚΤΟΣ TABLEAU

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν από το πουθενά κι εκεί που όλοι μιλούσαν για ξεφόρτωμα, νάτος πετιέται ο Γενικός Δείκτης με +1,66% στις 2.095,77 μονάδες, δημιουργώντας παράλληλα νέο υψηλό έτους!

Ξανά μανά στο κατώφλι των 2.100 μονάδων, ο Γ.Δ. έτοιμος για την τέταρτη προσπάθεια να διασπάσει το φράγμα από μπετόν, έχοντας πάντως και αυτήν τη φορά το μειονέκτημα του «χαμηλού» (για το μέγεθος του στόχου) τζίρου!

Χθες κέρασε σαμπάνιες η ΕΥΔΑΠ, με το απίθανο +15,4%, το οποίο εξέλαβαν οι επενδυτές ως ρητή και κατηγορηματική «δήλωση» ότι ο κ. Χριστοδουλάκης όταν λέει κάτι, το εννοεί!

Σήμερα να δούμε, ποιο θα είναι το πιάτο ημέρας;

Εξαιρείται η Τράπεζα της Ελλάδος, που έχει συχνές παρουσίες στο μενού, για να δίνει το απαραίτητο κύρος στην… ελληνική κουζίνα!

Τελικά, σύντροφοι, αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες!

Δύο εκατ. μετοχές της Technical Olympic USA, πουλάει ο K. Στέγγος, στη Νέα Υόρκη, για την κάλυψη των εν Ελλάδι αναγκών του.

Οχι πως είναι άσχημη ιδέα, αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι η μετοχή έχει εκτοξευθεί από τα 14 στα 24 δολάρια, τον τελευταίο καιρό!

Κι όμως, η Vodafone είναι σε συζητήσεις με τον κ. Σ. Κόκκαλη, για να αγοράσει το 9,43% που κατέχει η Ιντρακόμ, στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Αυτό τουλάχιστον λέει ο ίδιος ο κ. Κρις Τζεντ, διευθύνων σύμβουλος (υπό αποχώρηση) του βρετανικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου…

Σε «παλιρροϊκό κύμα» αποδίδει η διοίκηση της MLS, την κατάρρευση της μετοχής, κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Δύο συνεχόμενα limit dowχθες και προχθές, και συνολικά 6 πτωτικές συνεδριάσεις, έφεραν τη μετοχή από τα 6,42 ευρώ στα 4,02 ευρώ, με συνολικό όγκο περίπου 1.560.000 τεμάχια, που αντιστοιχούν στο 13% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας!

Από την MLS δηλώνουν ότι αγνοούν τι συμβαίνει. Εικάζουν ότι πουλάει of shore εταιρεία (πιθανολογούν ότι είναι η FarlaiEnterpise με συμμετοχή κάτω του 5%) και συμπεραίνουν ότι οι επιχειρούμενες «επιθετικές πωλήσεις» παρέσυραν διαφόρους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί… παλιρροϊκό κύμα!

Οι βασικοί μέτοχοι της MLS εμφανίζονται κατηγορηματικοί ότι ούτε πούλησαν, ούτε προτίθενται να πουλήσουν, σημειώνοντας ότι εξακολουθούν να ελέγχουν το 71% της εταιρείας.

Δεσμεύτηκαν μάλιστα ότι την Πέμπτη, αφού έλεγξαν το μετοχολόγιο, να ανακοινώσουν (με την άδεια του X.A.) ποιος ή ποιοι ήταν οι πωλητές που προκάλεσαν την κατάρρευση της χρηματιστηριακής εικόνας της εταιρείας!

Αμ, δε!

Εφημερίδες: «Καρχαρίες στο Αιγαίο».

Στρεψιάδης: «Στη Σοφοκλέους τους έχουμε δειιι…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή