Ρευστοποιήσεις η Alpha Επενδύσεων

Ρευστοποιήσεις η Alpha Επενδύσεων

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σημαντικές ρευστοποιήσεις μετοχών προχώρησε κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2003 η Alpha Επενδύσεων, κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της απορρόφησης της εταιρείας από τη μητρική Alpha Βank.

Οπως προκύπτει από τις καταστάσεις επενδύσεων της εταιρείας, στις 31 Μαρτίου το συνολικό κόστος των τοποθετήσεων της Alpha Επενδύσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό έφτανε τα 260 εκατ. ευρώ, ενώ το ίδιο νούμερο στα τέλη Ιουνίου είχε συρρικνωθεί στα 194,87 εκατ. ευρώ.

Η Alpha Επενδύσεων προχώρησε σε εκτεταμένες ρευστοποιήσεις ελληνικών μετοχών εκμεταλλευόμενη το θετικό κλίμα στην κεφαλαιαγορά. Μεταξύ των άλλων ρευστοποιήθηκαν 300.000 μετοχές της EFG Eurobank Ergasias και 300.000 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας. Σχεδόν το σύνολο των θέσεων της Alpha σε μετοχές μειώθηκαν είτε στο μισό είτε στο 1/3, ενώ πολλές θέσεις της όπως Ακτωρ, ΑΕΓΕΚ, Unisystem, Καμπάς, Γερμανός κ.ά. ρευστοποιήθηκαν πλήρως.

Ρευστοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και στις θέσεις της εταιρείας σε μετοχές ξένων κεφαλαιαγορών και όλα δείχνουν ότι η εταιρεία επιδιώκει την περαιτέρω μείωση των θέσεών της σε μετοχές.

Στις 30/6 οι μεγαλύτερες θέσεις της Alpha Επενδύσεων σε τρέχουσα αξία ήταν Alpha Bank, OTE, Πάναφον, Τιτάν, Coca Cola HBC, Εθνική Τράπεζα, Cosmote, Ηρακλής, Σιδενόρ, Επιχειρήσεις Αττικής και ΔΕΗ.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της εταιρείας κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν σε ποσοστό 26,34% και διαμορφώθηκαν στα 7,55 εκατ. ευρώ έναντι 10,25 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στα τέλη Ιουνίου το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας παρουσίαζε υπεραξίες ύψους 83 χιλ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών, στις 15 Ιουλίου η καθαρή αξία του ενεργητικού της εταιρείας είχε διαμορφωθεί στα 321,23 εκατ. ευρώ. H εσωτερική αξία της μετοχής ήταν στα 3,06 ευρώ και με βάση το κλείσιμο της μετοχής στη Σοφοκλέους την ίδια ημέρα διαπραγματεύονταν με premium της τάξης του 2,61%. H απόδοση του χαρτοφυλακίου της Alpha από τις αρχές του έτους έφτανε το 10,56%, ενώ η μεταβολή του Γενικού Δείκτη του X.A. στο ίδιο διάστημα έφτανε το 18,86%. Εντός του φθινοπώρου αναμένεται να ολοκληρωθεί η απορρόφηση της εταιρείας από την Alpha Bank. H σχέση ανταλλαγής προτείνεται σε 5,3 μετοχές της Alpha Επενδύσεων για κάθε 1 μετοχή της Alpha Bank. Ως ημερομηνία σύνταξης του ισολογισμού μετασχηματισμού καθορίστηκε η 6/6/2003.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή