Σύμβαση για τη μετάδοση της Ολυμπιάδας του 2004 με την Japan Consortium

Σύμβαση για τη μετάδοση της Ολυμπιάδας του 2004 με την Japan Consortium

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μεγαλύτερα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα του πλανήτη εξασφάλισαν ήδη τα δικαιώματα μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και θα βρίσκονται παρόντα στην Αθήνα το επόμενο καλοκαίρι, με περίπου 12.000 εργαζόμενους (δημοσιογράφους, σκηνοθέτες, τεχνικούς κ.λπ.).

Στο Τόκιο υπογράφηκε χθες μεταξύ της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) και της JapaConsortium, η τρίτη, από άποψη ύψους εσόδων, σύμβαση μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Η σύμβαση έχει ήδη υπογραφεί από την «Αθήνα 2004» στην Αθήνα. Η JapaConsortium θα διανείμει την εικόνα των Αγώνων στους 6 μεγαλύτερους ανεξάρτητους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της Ιαπωνίας, αλλά και στα μέλη του National Associatioof Broadcasters. Για τις ανάγκες της μετάδοσης θα φέρει στην Αθήνα περίπου 1.000 εργαζόμενους. Στο μεταξύ, η ΔΟΕ και η «Αθήνα 2004» ολοκλήρωσαν το προηγούμενο διάστημα τις συμφωνίες για την αναμετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 με τα δίκτυα CanadiaBroadcasting Corporatio/Societe Radio Canada (CBC), TelevisioNew Zealand (TVNZ), Chinese Taipei TelevisioPool (CTAP), SUPERSPORT και ΤΕLΕΜUΝDΟ, καθώς και τις Ενώσεις ρ/τ δικτύων Arab States Broadcasting Unio(ASBU), Asia Pacific Broadcasting Unio(ABU), Organizaciode la TelevisioIberoamericana (OTI) και CaribbeaBroadcasting Unio(CBU). Για την επιλογή των τηλεοπτικών δικτύων, καθώς και για τον ορισμό του ύψους των αντίστοιχων δικαιωμάτων αποκλειστικά αρμόδια είναι η ΔΟΕ. Υπενθυμίζουμε ότι έχουν ήδη υπογραφεί οι δύο μεγαλύτερες συμβάσεις μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 με το δίκτυο NBC (ΗΠΑ) και την EBU (την Ενωση Ευρωπαϊκών Δημόσιων Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών).

Στο σύνολό τους οι εργαζόμενοι των ραδιοτηλεοπτικών δικτύων που θα αποκτήσουν δικαιώματα μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 υπολογίζονται στους 12.000, ενώ τα έσοδα από τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα για την «Αθήνα 2004» προβλέπονται γύρω στα 730 εκ. δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή