Με το βλέμμα στις κάλπες ο Ακης ανακοίνωσε προσλήψεις στη ΔΕΗ σε Κοζάνη και Φλώρινα

Με το βλέμμα στις κάλπες ο Ακης ανακοίνωσε προσλήψεις στη ΔΕΗ σε Κοζάνη και Φλώρινα

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σειρά νέων προσλήψεων μόνιμου και εποχικού χαρακτήρα θα προχωρήσει η ΔΕΗ το προσεχή φθινόπωρο, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης κ. A. Τσοχατζόπουλος, κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στον νομό Φλώρινας.

Οι ανακοινώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, που δεν θα πρέπει να απομονωθούν από το προεκλογικό κλίμα, ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, για τις οποίες έχει ήδη προκηρυχθεί διαγωνισμός ή πρόκειται να προκηρυχθεί άμεσα στις 1.518, ενώ στον αριθμό των 1.294 φθάνουν οι προσλήψεις εποχικού χαρακτήρα οκτάμηνης διάρκειας και 160 αυτές με δίμηνη διάρκεια. H προκήρυξη των θέσεων γίνεται στο πλαίσιο των αναγκών που δημιουργεί η λειτουργία των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στη Φλώρινα και την Κοζάνη, ενώ ενδεικτικό και του προεκλογικού χαρακτήρα των ανακοινώσεων του κ. Τσοχατζόπουλου είναι και η εξαγγελία των εγκαινίων της μονάδας λιγνίτη Μελίτης Αχλάδα της ΔΕΗ ισχύος 300 MW, το φθινόπωρο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε επίσης την έκπτωση της «A.E. Λιγνιτωρυχεία Αμυνταίου» από τα δικαιώματα της εκμετάλλευσης του μεταλλείου Αμυνταίου Φλωρίνης, καθώς και της εταιρείας ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ AMETBE από τα αντίστοιχα δικαιώματα εκμετάλλευσης του λιγνιτωρυχείου Βεύης. H απόφαση στηρίχθηκε στην έλλειψη παραγωγής από τα συγκεκριμένα λιγνιτωρυχεία, που επιβαρύνει την αποτελεσματική λειτουργία της μονάδας και όπως ανακοινώθηκε, μετά την ολοκλήρωση της μεταβατικής περιόδου που ακολουθεί την έκπτωση, θα ακολουθήσει ανοιχτός διαγωνισμός για την εύρεση νέων επενδυτών. O κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε επίσης ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος των εργαζομένων στην εταιρεία ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ AMETBE προβλέπεται η δυνατότητα πρόσληψής τους μέσω των σχετικών διαδικασιών της ΔΕΗ, η οποία εγγυάται την πλήρη απορρόφησή τους, αφού εκπληρώνουν τα απαραίτητα κριτήρια εντοπιότητας και προϋπηρεσίας που ορίζονται από τη νομοθεσία σχετικά με τον ΑΣΕΠ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή