Πτώση εξαγωγών και ζημίες οδηγούν σε εκκαθάριση τη συνεταιριστική ΣΕΚΑΠ

Πτώση εξαγωγών και ζημίες οδηγούν σε εκκαθάριση τη συνεταιριστική ΣΕΚΑΠ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης οδηγείται η συνεταιριστική καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, που ελέγχεται κατά μεγάλο ποσοστό από την Αγροτική Τράπεζα και ορισμένες επίσης προβληματικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις.

Οπως προκύπτει από την έκθεση των ορκωτών ελεγκτών για τη χρήση 2002, ο ισολογισμός της ανατρέπεται πλήρως, αφού δεν απεικονίζονται πολλές κεφαλαιακές ζημίες ούτε λαμβάνεται πρόνοια για αποσβέσεις και προβλέψεις.

Ηδη η εταιρεία σχεδιάζει να πωλήσει τις θυγατρικές της στη Ρωσία και στη Ρουμανία, αλλά οι κινήσεις αυτές δεν εξασφαλίζουν την επιβίωσή της χωρίς άμεση και σημαντική αύξηση κεφαλαίου, που ωστόσο δεν φαίνεται διατεθειμένη να αποδεχθεί η Αγροτική ενώ οι άλλοι μέτοχοι δηλώνουν πλήρη αδυναμία.

Στο εξάμηνο η ΣΕΚΑΠ παρουσιάζει αύξηση των πωλήσεών της στην Ελλάδα, αλλά δραματική μείωση των εξαγωγών της, που αθροιστικά αποτυπώνουν μείωση 6% στον συνολικό τζίρο της. Το 2002 οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν σε 249,9 εκατ. ευρώ έναντι 255,7 εκατ. ευρώ, με κέρδη προ φόρων 418 χιλ. ευρώ, έναντι 1,4 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή