Αισιοδοξία, διεργασίες στον επιχειρηματικό χάρτη

Αισιοδοξία, διεργασίες στον επιχειρηματικό χάρτη

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέτριψε τα επίπεδα των 2.100 μονάδων χθες η Σοφοκλέους. Με τις μετοχές των τραπεζικών μετοχών για άλλη μια φορά να ηγούνται της ανόδου, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.146,77 μονάδες, αποκομίζοντας εντυπωσιακά κέρδη της τάξης του 2,43% και μάλιστα με πολύ υψηλές συναλλαγές.

Η σταθεροποιητική κίνηση των μεγάλων ευρωπαϊκών δεν προβλημάτισε διόλου τη Σοφοκλέους και είναι χαρακτηριστικό της χθεσινής εικόνας της αγοράς, πως 303 έκλεισαν με κέρδη έναντι μόλις 35 που υποχώρησαν.

Η αισιοδοξία είναι το κυρίαρχο αίσθημα στην αγορά, και η πλειοψηφία των επαγγελματιών της αγοράς εκτιμά ότι το χρηματιστήριο θα κινηθεί προς ακόμα υψηλότερα επίπεδα τιμών. Στο κλίμα αυτό πληθαίνουν οι διεργασίες στον επιχειρηματικό χάρτη της χώρας, δημιουργώντας προσδοκίες για σημαντικές εταιρικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα.

Αλμα πραγματοποίησαν και οι συναλλαγές. Συνολικά άλλαξαν χέρια μετοχές αξίας 200,7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μόλις τα 4 εκατ. ευρώ αφορούσαν μετακινήσεις πακέτων, με πλέον αξιόλογο πακέτο του OTE 200.000 μετοχών που άλλαξε χέρια στην τιμή των 10,85 ευρώ.

Ολοι οι κλαδικοί δείκτες έκλεισαν με κέρδη με τον κλάδο των εκδόσεων – εκτυπώσεων να κλέβει την παράσταση. H πλειοψηφία των μετοχών του κλάδου έκλεισε με κέρδη άνω του 10% ενώ ο δείκτης τους ενισχύθηκε κατά 11,20%. Ακολούθησαν, με κέρδη 4,23% ο κλάδος των ασφαλειών, με 4,10% των εταιρειών βασικών μετάλλων, με 3,85% των εταιρειών συμμετοχών και με 3,29% ο δείκτης των εταιρειών χονδρικού εμπορίου.

Ο δείκτης των τραπεζικών μετοχών ενισχύθηκε κατά 2,88% ενώ ο FTSE/ASE-20 κατά 2,43%, των εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap-40 κατά 3,32% ενώ κατά 3,22% ενισχύθηκε ο δείκτης των εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης FTSE Small Cap-80.

Συνολικά 14 μετοχές αποκόμισαν κέρδη υψηλότερο του 10%, εκ των οποίων μάλιστα 5 μετοχές ενισχύθηκαν σε ποσοστό άνω του 15%. Μεταξύ των μεγάλων πρωταγωνιστών της χθεσινής συνεδρίασης ήταν οι μετοχές του Ερμή, της Τηλέτυπος, της Καθημερινής, της Τεγόπουλος και του ΔΟΛ. Λίγες ήταν οι μετοχές που βρέθηκαν εκτός κλίματος. H προνομιούχος μετοχή της Βις με συναλλαγές 10 μετοχών υποχώρησε κατά 12%, ενώ με ελάχιστες συναλλαγές υποχώρησε και η προνομιούχος της Ιντεάλ (-8,96%). Κατά 5,61% υποχώρησε η ANEK (ΠΟ 1996), κατά 4,65% η ΕΛΒΕ, κατά 3,57% η Ξιφίας Ιχθυηρά και κατά 3,27% η Lantec.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή