Επέστρεψαν στην κερδοφορία τα αμοιβαία κεφάλαια

Επέστρεψαν στην κερδοφορία τα αμοιβαία κεφάλαια

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστροφή στην κερδοφορία σημείωσαν τα περισσότερα αμοιβαία κεφάλαια, εκτός από τα ομολογιακά που έχουν μεγάλη έκθεση στο δολάριο. H μέση απόδοση των 68 αμοιβαίων μετοχικών εσωτερικού διαμορφώθηκε στο 21,06%, επίδοση λίγο χαμηλότερη αυτής του Γενικού Δείκτη του X.A. Ωστόσο, ένα μετοχικό ξεπέρασε το φράγμα του 40%, ενώ 20 συνολικά αμοιβαία της κατηγορίας εμφάνισαν απόδοση άνω του 26%. Ωστόσο, οι αποδόσεις των μετοχικών αμοιβαίων ελάχιστα συγκίνησαν τους επενδυτές. Μηδαμινά κεφάλαια τοποθετήθηκαν στην κατηγορία, καθώς μετά τις ακρότητες των τελευταίων ετών στη Σοφοκλέους φαίνεται ότι οι επενδυτές έχουν αποκτήσει μιαν αποστροφή προς τις εγχώριες μετοχές.

Αντίθετα, τα διαχείρισης διαθεσίμων κατάφεραν να προσελκύσουν σημαντικά νέα κεφάλαια, παρότι προσφέρουν χαμηλότερες αποδόσεις. Το 2003, πάντως, ο αριθμός μεριδίων των διαχ. διαθεσίμων αυξήθηκαν κατά 40% περίπου. H χρονιά ήταν εξαιρετική και για τα ομολογιακά ο αριθμός μεριδίων των οποίων αυξήθηκε κατά 30% περίπου, ενώ η μέση απόδοση της κατηγορίας (με βάση το κλείσιμο στις 29.12.03) διαμορφώθηκε στο 2,53%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή