Ο ΔΗΚΤΗΣ

3' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πετζετάκις: Νέα εξαγορά

Στην εκπνοή του χρόνου, κυριολεκτικά, ο Ομιλος Πετζετάκι απέκτησε τη συντριπτική πλειοψηφία εταιρείας που δραστηριοποιείται σε συγγενικό με αυτόν κλάδο. Πρόκειται για την «Πλαστικά Φύλλα ΑΒΕΕ», ενώ η πράξη εξαγοράς έγινε μέσω της θυγατρικής του εισηγμένου Ομίλου «Πετζετάκις Βορείου Ελλάδος ΑΒΕΕ», η οποία κατείχε ήδη το 53% της εξαγορασθείσας μονάδας. H εταιρεία που προέκυψε θα έχει πλέον μετοχικό κεφάλαιο 10.673.055,54 ευρώ, το οποίο διαιρείται σε 3.630.291 μετοχές ονομαστικής αξίας 2,94 ευρώ. H μετοχική σύνθεση της νέας εταιρείας αναλύεται ως εξής: H Α.Γ. Πετζετάκις είναι ο μέτοχος πλειοψηφίας, καθώς έχει τις 3.419.068 μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 94,18% του μετοχικού της κεφαλαίου και η Ελληνική Αναπτυξιακή Α.Ε., εταιρεία συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου, ελέγχει ποσοστό 5,82% που αποτελείται από 211.223 μετοχές. H επωνυμία της νέας μονάδας θα είναι «Πετζετάκις Βορείου Ελλάδος Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Πλαστικών».

Τώρα… τρέχουν

Τρέχουν να προλάβουν στο υπουργείο Ανάπτυξης καθώς το σχέδιο δράσης eEurope προβλέπει ότι μέχρι το 2005 οι προμήθειες του Δημοσίου σε όλα τα κράτη-μέλη πρέπει να πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικό τρόπο. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου οι επιχειρήσεις-προμηθευτές του Δημοσίου ανέρχονται σε 400 – 500, εξυπηρετούν γύρω στις 200 διαφορετικές δημόσιες υπηρεσίες, ενώ διακινούνται ετησίως 4.500 κωδικοί προϊόντων διαφόρων κατηγοριών (είδη διατροφής, χαρτικά, πλαστικά, έπιπλα, αναλώσιμα) ξεπερνώντας σε συνολική αξία τα 3,5 δισ. ευρώ. Ηδη, πάντως, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του σχετικού έργου από το υπουργείο Οικονομίας στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας».

Πρεμιέρα Πειραιώς Leasing

Με νέο πρόσωπο διαπραγματεύεται από χθες η εταιρεία Πειραιώς Leasing στην Παράλληλη Αγορά του χρηματιστηρίου, καθώς εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση οι 5.765.760 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, οι οποίες προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρείας «ΕΤΒΑ LEASING Α.Ε.». Ετσι, από χθες το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρείας που διαπραγματεύονται πλέον στο X.A. ανέρχεται σε 24.260.760 μετοχές. Φέτος, λοιπόν, όσοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στον κλάδο του leasing, θα έχουν μόνο δύο επιλογές, εκείνες της Alpha Leasing και της Πειραιώς Leasing, ενώ δεν προβλέπονται νέες εισαγωγές στον συγκεκριμένο τομέα.

Κίνηση στον Παρνασσό

Αυξημένη εμφανίζεται η κίνηση στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, στο οποίο έγινε σειρά παρεμβάσεων προκειμένου να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες. Ειδικότερα, η Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα A.E. υλοποίησε επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 2 εκατ. ευρώ, που περιελάμβανε πλήρη ανακαίνιση των εγκαταστάσεων, εγκατάσταση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, εκτεταμένη συντήρηση των υφισταμένων κ.ά. Σημειώνεται ότι με την προμήθεια μηχανημάτων εκχιονισμού τα δύο τελευταία χρόνια αυξήθηκε σημαντικά ο χρόνος λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου, ενώ η αναβάθμιση των lift επέτρεψε την εξυπηρέτηση μεγαλύτερου αριθμού ατόμων. Εως σήμερα τα έσοδα του χιονοδρομικού κέντρου έφθασαν τα 310.000 ευρώ.

Προτίμησε Ελληνοαυστραλούς

Η κοινοπραξία Cleanevent (Αυστραλία) – Lobbe Tzilalis (Ελλάδα) ανέλαβε το έργο καθαρισμού των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, στη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004. Μάλιστα, η κοινοπραξία γνωστοποίησε ότι σχεδιάζει να προσλάβει πάνω από 2.500 άτομα από τις μεγάλες παροικίες του εξωτερικού (Αυστραλία, ΗΠΑ, Ευρώπη) για να εργαστούν για ένα ή δύο μήνες στην Αθήνα. Σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση εκπροσώπου της αυστραλιανής εταιρείας στην εφημερίδα των ομογενών της Μελβούρνης «Νέος Κόσμος», στα άτομα που θα προσληφθούν θα προσφερθούν «δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο (με επιστροφή) από τη χώρα διαμονής τους για Αθήνα, συμβόλαια εργασίας ενός ή δύο μηνών, δωρεάν παραμονή και δύο γεύματα την ημέρα μαζί με διαπιστευτήρια για είσοδο στις αθλητικές και άλλες ολυμπιακές εγκαταστάσεις». H προτίμηση στους Ελληνοαυστραλούς συνδέεται με την εκτίμηση της διοίκησης των Cleanevent ότι την περίοδο των Αγώνων δεν θα υπάρχουν πολλά ελεύθερα εργατικά χέρια στην Αθήνα. Μην το λέτε…

Νέο στέλεχος στην Ρlias

Αποχώρησε από την Plias ABEE ο κ. Νίκος Στελλάκης, ο οποίος κατείχε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Στη θέση του αναλαμβάνει ο κ. Αδαμάντιος Λέντσιος, προερχόμενος από την εταιρεία Leventis Foods στη Νιγηρία, όπου κατείχε τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου. Εως και το τέλος του 2001 υπήρξε γενικός διευθυντής στην εταιρεία Βιορύλ, θυγατρική τότε εταιρεία του ομίλου Ρlias.

Τους βράβευσε η Ακαδημία

Με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών τιμήθηκε ο καθηγητής κ. Γεώργιος Προβόπουλος, οικονομικός σύμβουλος της Alpha Bank. O κ. Προβόπουλος από κοινού με τον αναλυτή της Alpha Bank κ. Π. Καπόπουλο βραβεύτηκαν για τη μελέτη τους «H Δυναμική του Χρηματοοικονομικού Συστήματος». Στη μελέτη αναλύονται διεξοδικά οι εξελίξεις και οι τάσεις που διαγράφονται στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό χρηματοοικονομικό σύστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή