Πώς κινείται ένας ιδιώτης στο σύνθετο επενδυτικό περιβάλλον

Πώς κινείται ένας ιδιώτης στο σύνθετο επενδυτικό περιβάλλον

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιτυχημένος επενδυτής είναι αυτός που κάνει σωστή κατανομή και διασπορά των επενδύσεών του. Σήμερα, η δυναμική των αγορών έχει αλλάξει. Η πολυπλοκότητα των επενδυτικών προϊόντων έχει αυξηθεί. Η επιλογή επενδύσεων προϋποθέτει εξειδικευμένη γνώση και πολλές φορές δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος. Είναι δύσκολο για τον επενδυτή να επιλέξει μόνος του την κατάλληλη επενδυτική στρατηγική. Η συμβουλή είναι απαραίτητη. Ο επενδυτής με τη βοήθεια της τράπεζας, την οποία εμπιστεύεται για τη γνώση, την αξιοπιστία και το κύρος της, αξιοποιεί καλύτερα τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται με τα εργαλεία και τα επενδυτικά προϊόντα που διατίθενται.

Αναφορικά με τα χαρτοφυλάκια που προτείνει η Citibank, μέσω του CitiGold Wealth Management, η χρονιά αυτή ήταν μία ακόμη χαρακτηριστική χρονιά που αποδεικνύει την αξία της κατανομής και της διασποράς σε χαρτοφυλάκια ανάλογα με τον χαρακτήρα του επενδυτή. Και τα έξι μοντέλα χαρτοφυλακίων, από το πιο συντηρητικό μέχρι το πιο επιθετικό, είχαν θετικές αποδόσεις. Τα πιο επιθετικά ξεπέρασαν σε αποδόσεις τα λιγότερο επιθετικά -και βοήθησαν να σβήσουν σημαντικές ζημιές από προηγούμενα χρόνια. Αυτό έδειξε, για ακόμη μια φορά, τη μεγάλη σημασία που έχει για τον επενδυτή να παραμένει στην αρχική επενδυτική στρατηγική του. Αν οι επενδυτές είχαν πανικοβληθεί και αλλάξει τη σύνθεση των χαρτοφυλακίων τους, σε λιγότερο επιθετικά, στο ναδίρ του κύκλου της αγοράς, θα αντιμετώπιζαν πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες να σβήσουν τις ζημιές τους κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης των αγορών. Είναι ξεκάθαρο ότι η προσεκτικά διαμορφωμένη επενδυτική συμβουλή, που περιλαμβάνει τη διάθεση του επενδυτή για κίνδυνο αλλά και την επιλογή των κατάλληλων επενδυτικών μέσων και προϊόντων, βοηθάει όσο τίποτε άλλο στην επίτευξη των στόχων μακροπρόθεσμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή