UBS: Ανοδος 20% το 2004

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών διαβλέπει η ελβετική τράπεζα, σε έκθεσή της που έδωσε στη δημοσιότητα και στην οποία διατυπώνεται η πρόβλεψη ότι οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου έχουν τη δυνατότητα ανόδου 20%.

H ιδιαίτερα αισιόδοξη πρόβλεψη γίνεται παρά την άνοδο των ελληνικών τραπεζών κατά 57% μέσα στο 2003, επίδοση που ξεπέρασε κατά 42% τις ευρωπαϊκές τράπεζες του δείκτη Eurotop 300 και κατά 34% το ελληνικό χρηματιστήριο. Με αυτήν την έκθεση η UBS βελτίωσε σημαντικά τις τιμές-στόχους για όλες τις ελληνικές τράπεζες, καθώς και για τις συστάσεις.

Αναλυτικότερα, η UBS δίνει σύσταση για «αγορά» (buy) για τις τέσσερις από τις πέντε τράπεζες που παρακολουθεί (Alpha, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς) και «ουδέτερη» (neutral) για την Εμπορική. Οι τιμές-στόχοι και το περιθώριο ανόδου που προσφέρουν σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς έχουν ως εξής: πρώτη είναι η Πειραιώς με 12,6 ευρώ και 31%, δεύτερη η Alpha στα 30 ευρώ με 24%, ακολουθούν η Eurobank στα 18,6 ευρώ με 21% και η Εθνική στα 25,0 ευρώ με 20%, ενώ τελευταία είναι η Εμπορική στα 19,10 ευρώ με -4% (η τρέχουσα τιμή είναι πάνω από την τιμή-στόχο).

Ο διεθνής οίκος στηρίζει την αισιοδοξία του στις προβλέψεις ότι τα έσοδα των ελληνικών τραπεζών θα ευνοηθούν από τον συνδυασμό της ισχυρής αύξησης του όγκου των χορηγήσεων, τα σταθερά spread του ενεργητικού και τη βελτίωση του μείγματος ενεργητικού, καθώς και τη βελτίωση των εσόδων από προμήθειες. Ευνοϊκό θεωρείται το μακροοικονομικό περιβάλλον χάρη στον υψηλό ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ και το χαμηλό επίπεδο δανεισμού στο σύνολο της οικονομίας. Παράλληλα προβλέπει ότι το κόστος θα παραμείνει υπό έλεγχο, που σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές τάσεις στην ποιότητα του ενεργητικού, θα οδηγήσει σε ισχυρή κερδοφορία. Μάλιστα αναφέρει ότι το ρίσκο στις προβλέψεις της είναι θετικό, δηλαδή μπορεί να διαψευστεί με καλύτερες επιδόσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή