ΕΚΤΟΣ TABLEAU

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικά η σχέση X.A. και πολιτικής είναι από τις πλέον σταθερές αξίες στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα!

Είναι αυτό που λέει ο λαός! Μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε!

Και εδώ που τα λέμε, όλες οι μεγάλες συγκινήσεις που έχει ζήσει τα τελευταία χρόνια η Σοφοκλέους, πολιτική σφραγίδα είχανε!

Αυτό δεν είναι χρηματιστήριο αξιών, πολιτικό χρηματιστήριο είναι!

Δεν συσπειρώνει μόνο τη βάση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την οικογένεια ο Γιώργος!

Κάθε μέλος της οποίας έχει, ως φαίνεται, αναλάβει συγκεκριμένους ρόλους, οι οποίοι περιορίζονται -προς το παρόν- στην προετοιμασία του εδάφους, ήτοι στον έλεγχο της κατάστασης και της «αυλής» του νέου αρχηγού.

Η Μαργαρίτα επισκέφθηκε και χθες τον «μονάκριβό» της στο Καστρί…

Ο Νίκος το έριξε στην πολιτική αρθρογραφία, για να μας προβληματίσει περί των προσόντων των υπουργών και να τα ρίξει σε Ευθυμίου και Βενιζέλο!

Οσο για τη Σοφία Παπανδρέου – Κατσανέβα, εθεάθη χθες στο υπουργείο Οικονομίας, το οποίο επισκέφθηκε άγνωστο γιατί!

Αφιερωμένο εξαιρετικά σε «νεανίζοντα» υπουργό (από την εποχή της «Αλλαγής»), ο οποίος ανακάλυψε εσχάτως (τρόπος του λέγειν) όλα τα καλά της εξουσίας. Υλικά και όχι μόνον…

Ερως ανίκατε μάχαν. Ερωτα που πέφτεις στα ζωντανά πλάσματα, που ξενυχτάς στα τρυφερά μάγουλα της κοπελιάς και στις θάλασσες και στις στεριές, παντού παρών! Και ούτε θεός αθάνατος σου ξεφεύγει, ούτε άνθρωπος. Κι όποιος σε έχει, χάνει το μυαλό του…

Μπορεί, πάντως, ο περί ου ο λόγος, να χάσει και την έδρα του! Τη βουλευτική εννοώ. Καθότι έχουν γνώσιν οι φύλακες. Και ο Γιωργάκης ασφαλώς!

Χρηματιστές, τραπεζικά στελέχη και άλλοι πολλοί, έχουν αρχίσει, εδώ και καιρό, να «διαγκωνίζονται» στο παρασκήνιο, προσβλέποντας στην περίοπτη θέση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η θητεία του κ. Στ. Θωμαδάκη λήγει στο τέλος Φεβρουαρίου και παρ’ ότι υπάρχει «παράθυρο» για να παραμείνει στη θέση του (έχει δύο θητείες, αλλά μόνο μία πλήρη), ο νυν πρόεδρος εμφανίζεται αποφασισμένος να τα παρατήσει…

Κάτι ακούω ότι μπορεί να οδεύσει προς Ευρωβουλή, αλλά άσχετα με αυτό, θα πρέπει να υπάρξει άμεσα μια λύση ή έστω ένας προσωρινός πρόεδρος της E.K. για το διάστημα των ολίγων ημερών που μεσολαβούν από τη λήξη της θητείας του κ. Θωμαδάκη μέχρι τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Η επίσπευση των εκλογών, αλλά και η αβεβαιόττα που προς το παρόν, τουλάχιστον, φαίνεται να δημιουργούν, ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα, οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, έχουν κάνει όλους τους επίδοξους μνηστήρες… να κλειστούν στο καβούκι τους!

Αυτό σημαίνει ότι αν ο κ. Θωμαδάκης δεν μεταπειστεί, θα έχουμε «ενδιάμεση» προσωρινή λύση από το υπάρχον στελεχικό δυναμικό της E.K., με επικρατέστερο τον αντιπρόεδρο κ. Βουσβούνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή