Πρόγραμμα ενίσχυσης MME: αιτήσεις μέχρι 29 Φεβρουαρίου

Πρόγραμμα ενίσχυσης MME: αιτήσεις μέχρι 29 Φεβρουαρίου

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2004 θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αιτήσεις για τη συμμετοχή τους στον τρίτο κύκλο του Προγράμματος «Ενίσχυση ολοκληρωμένων επιχειρηματικών σχεδίων πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων». Το Πρόγραμμα, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αλέξανδρος Καλαφάτης, αναφέρεται σε συνολικό προϋπολογισμό ύψους 110 εκ. ευρώ. Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται σε ποσοστό μέχρι και 40% του προτεινόμενου συνολικού προϋπολογισμού του σχεδίου, ο οποίος δεν πρέπει να είναι μικρότερος των 28.000 ευρώ και να μην υπερβαίνει τα 440.205 ευρώ. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι επιχειρήσεις με έδρα και δραστηριότητα στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν ως κύρια δραστηριότητα κάποιον από τους επιλέξιμους κλάδους που περιγράφονται στον οδηγό του προγράμματος και πληρούν τα κριτήρια του χαρακτηρισμού επιχείρησης ως μμε.

Οι χρηματοδοτικές ενισχύσεις θα χορηγηθούν για την υλοποίηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών σχεδίων από μεταποιητικές επιχειρήσεις με τουλάχιστον τριετή διάρκεια λειτουργίας και απασχολούμενο προσωπικό από 0 έως 50 άτομα και μέσο ετήσιο κύκλο εργασιών της τελευταίας τριετίας μέχρι και 7 εκ. ευρώ (2,38 δισ. δρχ.) Στόχος του Προγράμματος είναι η στήριξη της ανταγωνιστικότητας των υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών μεταποιητικών επιχειρήσεων μέσω της ενίσχυσης ολοκληρωμένων επιχειρηματικών σχεδίων δύο ετών, για την τεχνολογική αναβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων τους και τη βελτίωση των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων κύκλων του εν λόγω προγράμματος που προηγήθηκαν εντάχθηκαν συνολικά 1.103 επιχειρήσεις συνολικού προϋπολογισμού 247,4 εκ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και ο τρίτος κύκλος των προγραμμάτων Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, στους οποίους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου 2004.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα Νεανικής Επιχειρηματικότητας έχουν νέοι και νέες που γεννήθηκαν από το 1964 έως και το 1982 (21 έως 39 ετών), είναι άνεργοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι ή ελεύθεροι επαγγελματίες και δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα από την 1/1 2002 έως και την ημερομηνία υποβολής της πρότασης. Για το Πρόγραμμα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσες γυναίκες έχουν γεννηθεί από το 1949 μέχρι και το 1982 (21 έως 54 ετών) είναι άνεργες, μισθωτές ή ελεύθεροι επαγγελματίες και δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα από 1/1/2002 έως και την ημερομηνία υποβολής της πρότασης. O προϋπολογισμός της νεανικής επιχειρηματικότητας ανέρχεται σε 32,5 εκατ. ευρώ, της γυναικείας σε 27 εκατ. ευρώ, ενώ και για τις δύο περιπτώσεις η δημόσια δαπάνη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης σε ποσοστό 65% και το ελληνικό Δημόσιο σε ποσοστό 35%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή