ΕΚΤΟΣ TABLEAU

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πότε επιτέλους θα το «χωνέψουν» οι χρηματιστές ότι τα πράγματα άλλαξαν και ότι θα πρέπει να ξυπνάνε νωρίτερα, να κάνουν -μέρες που είναι- και κανέναν τζίρο;

Η εποχή της ραστώνης πέρασε. Και αν θέλουν να εκμεταλλευτούν τον προεκλογικό πυρετό του X.A., καιρός είναι να στρωθούνε στη δουλειά!

Ούτε ένας ούτε δύο αλλά 16 από αυτούς, τους… πλάκωσε το στρώμα χθες και αργήσανε να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους στο Κεντρικό Αποθετήριο!

Το αποτέλεσμα ήταν να… αναστατώσουν το σύστημα σε μια εποχή που οι δουλειές και οι τζίροι στο Χρηματιστήριο τρέχουν…

Ως εκ τούτου, και εγγυητικές χρειάζονται και ανάλυση των πωληθέντων τίτλων στο ΣΑΤ, και γενικώς οι χρηματιστές θα πρέπει να βρίσκονται στις επάλξεις!

Καλά ξυπνητούρια…

«Λαγό» έβγαλε το Euro2day «ανακαλύπτοντας» έναν αρθρογράφο-ιδρυτικό στέλεχος του CBS Μarketwatch.

Τομ Καλάντρα είναι το όνομά του και τι δεν λέει ο άνθρωπος!

Οτι βρισκόμαστε στην αρχή μιας περιόδου όπου θα ευδοκιμήσουν τα λεγόμενα Hard Assets (χρυσός, χαλκός, σίδηρος και πλατίνα)!

Οτι ο χρυσός θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά ακόμα κι αν η αμερικανική οικονομία περάσει σε φάση πλήρους ανάπτυξης!

Οτι οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης θα δώσουν μεγάλα κέρδη στους επόμενους έξι μήνες!

Και συμβουλεύει τους traders να αναλάβουν όσο μεγαλύτερο ρίσκο μπορούν για τους επόμενους μήνες σε όλα τα επίπεδα. Πολιτικό, διοικητικό, ακόμα και παραγωγικό!

Κατόπιν αυτών μια είναι η προτροπή του Στρεψιάδη: Vivere pericolosamente!

Αλυτο παραμένει το ευκλείδειο θεώρημα και ως εκ τούτου η μετοχή της εταιρείας αντικαθίσταται σήμερα από τους χρηματιστηριακούς δείκτες!

Τη θέση της στον δείκτη της παράλληλης αγοράς παίρνει η Κωτσόβολος και στον δείκτη FTSE-80 ο ΟΛΘ…

Εurobank ΑΧΕΠΕΥ, Εθνική Χρηματιστηριακή και Alpha Finance, συγκεντρώνουν πλέον ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της χρηματιστηριακής πίτας, επιβεβαιώνοντας σε όλες τις εκδοχές την επικράτηση των μεγάλων τραπεζών στα χρηματιστηριακά πράγματα.

Οι τρεις χρηματιστηριακές της EFG Eurobank της Εθνικής και της Alpha Bank, συγκεντρώνουν ομού «μερίδιο» 36,7% των συνολικών συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν στο X.A. το 2003. Και έπεται συνέχεια…

Στον αντίποδα, πολλές μικρές χρηματιστηριακές εταιρείες βλέπουν συνεχώς, τα έτσι και αλλιώς, περιορισμένα μερίδιά τους να συρρικνώνονται και την απειλή να συντελεσθεί σε προβλέψιμο χρόνο, ο προαναγγελθείς θάνατος, να πλησιάζει!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή