Χωρίς… τσιγάρα Παπαστράτος η Σοφοκλέους

Χωρίς… τσιγάρα Παπαστράτος η Σοφοκλέους

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αρχή του τέλους για τη μετοχή της «Παπαστράτος» στο ελληνικό χρηματιστήριο. Χθες πραγματοποιήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της μεγαλύτερης ελληνικής καπνοβιομηχανίας, όπου και αποφασίστηκε η υποβολή αίτησης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, για τη διαγραφή των μετοχών της εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η απόφαση ελήφθη μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του 95% της εταιρείας από τη Philip Morris. Οπως επισημάνθηκε στη γενική συνέλευση, η Philip Morris κατέχει συνολικό αριθμό 26.501.210 μετοχών, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 99,2522% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της «Παπαστράτος».

Η Philip Morris Holland έχει επιβεβαιώσει τα σχέδιά της για την «Παπαστράτος», στα οποία περιλαμβάνεται η πρόθεση πραγματοποίησης επενδύσεων για τη βελτίωση των παραγωγικών εγκαταστάσεων της «Παπαστράτος» στην Ελλάδα, η δέσμευσή της να διατηρήσει την επωνυμία «Παπαστράτος» για 8 χρόνια και η πρόθεσή της να συνεχίσει να παράγει στην Ελλάδα τσιγάρα με τα σήματα Assos, President και Marlboro για την εγχώρια αγορά. Δεδομένων των απαιτήσεων για κεφαλαιακές και άλλες επενδύσεις στην «Παπαστράτος», η Philip Morris Holland σχεδιάζει να μειώσει τα μερίσματα της «Παπαστράτος» στο προσεχές μέλλον κάτω από τα επίπεδα του πρόσφατου παρελθόντος. H καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος» εμφάνισε ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 316,7 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, παρουσιάζοντας αύξηση 3,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2002.

H λειτουργική κερδοφορία της καπνοβιομηχανίας διαμορφώθηκε στα 34,6 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 5,6% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2002. Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 32,6 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 10,6%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή