Κατακυρώνονται έργα της Εγνατίας παρά τις αντιρρήσεις των κοινοτικών αρχών

Κατακυρώνονται έργα της Εγνατίας παρά τις αντιρρήσεις των κοινοτικών αρχών

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε ζητήσει από τις ελληνικές αρχές, με επιστολή που φέρει ημερομηνία 30/12/2003, «να μην προβούν στην κατακύρωση» των διαγωνισμών για τα τέσσερα τελευταία τμήματα της Εγνατίας Οδού, «μέχρις ότου η Επιτροπή λάβει σαφή θέση» σχετικά με τις γνωστές καταγγελίες της τεχνικής εταιρείας Μηχανική. H διοίκηση της Εγνατίας Οδού βιάστηκε να γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων της την επιστολή των κοινοτικών αρχών και στα μέσα της εβδομάδας υπεγράφη η σύμβαση για το τμήμα Νυμφόπετρα – Ρεντίνα – Ασπροβάλτα, προϋπολογισμού 129 εκατ. ευρώ. Τώρα αναμένεται νέα παρέμβαση της Επιτροπής, η οποία στην προηγούμενη επιστολή επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν απάντησε εμπρόθεσμα σε σειρά ερωτημάτων που είχαν τεθεί για τους τέσσερις διαγωνισμούς της Εγνατία Οδός Α.Ε.

Στα μέσα Δεκεμβρίου είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση στελεχών της Διεύθυνσης Εσωτερικής Αγοράς με στελέχη της Εγνατία Οδός A.E. για το γνωστό θέμα που αφορά στο «πάγωμα» χρηματοδότησης των μελετών για τον οδικό άξονα. Στη συγκεκριμένη συνάντηση συζητήθηκε, κατά πληροφορίες, και το θέμα των τεσσάρων διαγωνισμών, με τους Κοινοτικούς να τονίζουν ότι θα στείλουν επιστολή με την οποία θα ζητούν να μην κατακυρωθεί κάποιο από τα τέσσερα έργα. H επιστολή εστάλη πράγματι με ημερομηνία 30 Δεκεμβρίου, αλλά σε λιγότερο από μία εβδομάδα έπεσε και η πρώτη υπογραφή σύμβασης… Θυμίζουμε ότι η Εγνατία Οδός A.E. πέτυχε την ανάκληση απόφασης του Πέμπτου Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία δεν είχε εγκριθεί το σχέδιο σύμβασης για το τμήμα Νυμφόπετρα – Ρεντίνα – Ασπροβάλτα. H αίτηση ανακλήσεως έγινε δεκτή από το 6ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ομως στις Βρυξέλλες επιμένουν…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή