O ΔΗΚΤΗΣ

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το συνδικαλιστικό σκέλος και ο… Ντίνος Ηλιόπουλος

Μπορεί οι Γιάννηδες να είναι πάνω από… 45, αλλά μόνο ένας κατορθώνει να κάνει τη γιορτή του πολιτικό γεγονός. O οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλος κατόρθωσε, χωρίς προσπάθεια, να εξασφαλίσει την πρώτη, μετά την ανακοίνωση της διαδοχής, συνεύρεση ολων των τάσεων και απόψεων του ΠΑΣΟΚ. Ολοι ήταν εκεί το απόγευμα της Κυριακής. Χαμογελαστός ο Τηλέμαχος Χυτήρης, νευρικός ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ήρεμος ο Γ. Μωραΐτης των ΕΛΠΕ, ψύχραιμος ο Χρ. Πολυζωγόπουλος, αλλά και ο κ. Βαγγ. Παπαχρήστος, σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου και υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα. Φυσικά, δεν έλειπαν οι εκπρόσωποι της άλλοτε αιρετικής ΣΣΕΚ, όπως ο κ. Μπακιρτζής, νυν επιχειρηματίας(!), άλλοι πολυσυζητημένοι από τον χώρο των επιχειρήσεων πληροφορικής, όπως ο κ. Αθανασούλης, αλλά και ο πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της UNICEF στην Ελλάδα και υποψήφιος στη B΄ Αθήνας κ. Λ. Κανελλόπουλος. Ως νέο μουσικό ταλέντο αποκαλύφθηκε ο κ. Δ. Ρέππας, ο οποίος ήλθε, τραγούδησε και απήλθε. Και όπως θα ‘λεγε και ο αξέχαστος Ντίνος Ηλιόπουλος, «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα»… Τουλάχιστον μέχρι το βράδυ των εκλογών.

Οι τράπεζες «χρυσωρυχεία»

Λίγα ηχηρά ονόματα επενδυτικών τραπεζών κυριάρχησαν το 2003 στην παροχή συμβουλών για εξαγορές και συγχωνεύσεις διεθνώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει αυτήν την εβδομάδα ο Economist. Πρόκειται για τα ίδια ονόματα που ακούγονται και στην Ελλάδα στις περισσότερες «δουλειές» του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, οι εκδόσεις τίτλων κ.λπ. Πρώτη στην κατάταξη έρχεται η GoldmaSachs, που συμμετείχε σε συμφωνίες ύψους περίπου 375 δισ. δολαρίων (δηλαδή περισσότερο από δύο φορές το ΑΕΠ της Ελλάδας) – προσπαθήστε να φανταστείτε το ύψος της προμήθειας που αντιστοιχεί σε αυτά τα μεγέθη. Για την ιστορία, ακολουθούν η Merrill Lynch και η MorgaStanley περίπου στα 230 δισ. δολάρια η καθεμία, ελάχιστα πιο κάτω η JP Morga(210 δισ. δολάρια) και η Citigroup (γύρω στα 200 δισ. δολάρια). Επονται η Lazard στα 180 δισ. δολάρια, η Credit Suisse First Βostoστα 160 δισ. δολάρια, η LehmaBrothers, η UBS και η Deutsche Bank περίπου στα 140-150 δισ. δολάρια, η Bank of America στα 100 δισ. δολάρια, η NM Rothschild στα 80 δισ. δολάρια, η BNP Paribas περίπου στα 70 δισ. δολάρια και η ABAmro μαζί με τη Societe Generale περίπου στα 50 δισ. δολάρια. Τα στοιχεία του Economist προέρχονται από την Dealogic.

Συνέλθετε, κ. Τζιόλα

Με 50 ευρώ το μήνα(!) θα ενισχύει η Εργατική και Αγροτική Εστία 30.000 οικογένειες, για να αντεπεξέλθουν στο κόστος φύλαξης των παιδιών τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Το πρόγραμμα, που θα αρχίσει να εφαρμόζεται τον… Σεπτέμβριο του 2004, προβλέπει ότι οι 20.000 από τους δικαιούχους θα είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες. Το πού θα βρεθούν βρεφονηπιακοί σταθμοί στα χωριά είναι το πρώτο ζήτημα. Το άλλο ζήτημα που προκύπτει από το δελτίο που εξέδωσε χθες ο υφυπουργός Εργασίας Λευτέρης Τζιόλας θέτει σε αμφισβήτηση την ίδια την ύπαρξη της Ελλάδας! Σύμφωνα με το δελτίο, λοιπόν, «κάθε έτος γεννιούνται στη χώρα περίπου 103.000 παιδιά και ο συνολικός αριθμός των παιδιών ηλικίας 0-5 ετών είναι 212.000». Κατά το υπουργείο, συνεπώς, τα 3/5 των παιδιών που γεννιούνται στη χώρα δεν φθάνουν ποτέ στην ηλικία των 5 ετών! Για να μην ανησυχείτε ότι αυξήθηκε η παιδική θνησιμότητα, να σας ενημερώσουμε, από τα στοιχεία της απογραφής, ότι μόνο τα αγοράκια 0-4 ετών ήταν 219 χιλιάδες. Συνέλθετε, κ. Τζιόλα!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή