EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκρίθηκε η απορρόφηση της Medicon Cosmetics

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και καταχωρίστηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών η συγχώνευση δι’ απορροφήσεως της MedicoCosmetics από τη μητρική της και εισηγμένη στο X.A. MedicoHellas. Ετσι, μετά την πράξη της συγχώνευσης, οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της εισηγμένης εταιρείας MedicoHellas A.E. που θα δημοσιευθούν για τη χρήση που έληξε την 31.12.2003, θα ενσωματώνουν και τα οικονομικά στοιχεία (ενεργητικού και παθητικού) και της συγχωνευθείσης θυγατρικής της εταιρείας.

Στο Νηρέα 33,34% των ΕΛΙΧΘ

Ποσοστό 33,34% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» ελέγχει πλέον ο Ομιλος Νηρέως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την αγορά συνολικά 281.030 μετοχών της ΕΛΙΧΘ. Οι συγκεκριμένες αγορές έγιναν από την εταιρεία «Νηρεύς», που απέκτησε 94.030 μετοχές και την επίσης εισηγμένη «Σαραντής», που ελέγχει πλέον 187.000 μετοχές. Ετσι, ο Νηρέας ελέχγει πλέον το 29,63% της ΕΛΙΧΘ, η «Σαραντής» το 3,69%, ενώ ο αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου μετά τη μεταβολή είναι για τον Νηρέα 1.500.940 μετοχές και για τη Σαραντής 187.000 τίτλοι.

Αγορά ιδίων μετοχών η «Βιοτέρ»

Στην αγορά ιδίων μετοχών μέχρι και 2% του συνολικού μετοχικού της κεφαλαίου πρόκειται να προχωρήσει η «Βιοτέρ» ύστερα από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, στο διάστημα 23/01 – 30/09 και τιμή που κυμαίνεται στα 0,70 – 1,70 ευρώ. Συγκεκριμένα, η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων τής εταιρείας τής 15.12.2003 είχε εγκρίνει την αγορά 983.582 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με κατώτατη τιμή 0,70 ευρώ και ανώτατη τιμή 1,70 ευρώ ανά μετοχή, απόφαση που επικύρωσε το διοικητικό συμβούλιο της «Βιοτέρ» στη συνεδρίασή του τής 07.01.2004.

Αναδιοργάνωση ιεραρχίας

Την αναδιοργάνωσή της σε πρώτο επίπεδο ιεραρχίας, καθώς και την κατάργηση της επιτροπής καθοδήγησης πορείας εργασιών και την αντικατάστασή της με τη σύσταση εκτελεστικής επιτροπής, αποφάσισε το Δ.Σ. της «Βασιλόπουλος» στη συνεδρίασή του στις 5/01/2004. Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά την ίδια συνεδρίαση του Δ.Σ. τροποποιήθηκε επίσης ο κανονισμός εσωτερικής λειτουργίας της εταιρείας. Ειδικότερα, η σύνθεση της εκτελεστικής επιτροπής έχει ως ακολούθως: Κωνσταντίνος Μαχαίρας, γενικός διευθυντής, Μαρία Κουκαλάνη, εκτελεστική οικονομική διευθύντρια, Δημήτριος Πρίντζιος, εκτελεστικός διεεθυντής Λειτουργίας Καταστημάτων Λιανικής, Λεωνίδας Βρεττάκος, εκτελεστικός εμπορικός διευθυντής, Πέτρος Τραχανάς, εκτελεστικός διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών, Νικόλαος Ιωσήπου, εκτελεστικός διευθυντής Αλυσίδας Προμηθειών και Βασίλειος Σταύρου, εκτελεστικός διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων. Γραμματέας της εκτελεστικής επιτροπής είναι ο διευθυντής Εσωτερικού Ελέγχου κ. Σπυρίδων Κυρούσης.

«Μηχανική»: ίδιες μετοχές 5,06%

Στο 5,06% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου ανέρχονται οι ίδιες μετοχές που κατέχει η «Μηχανική», ύστερα και από την εξαγορά άλλων 77.000 κοινών μετοχών και 46.000 προνομιούχων στο διάστημα 2/10/2003 έως 31/12/2003. Ειδικότερα, η «Μηχανική» ανακοίνωσε ότι την 31/12/2003 ολοκληρώθηκε το πέμπτο επί μέρους χρονικό διάστημα αγοράς ιδίων μετοχών, κοινών και προνομιούχων, με σκοπό τη στήριξη της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής της, βάσει προηγούμενης απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της. Κατά τη διάρκεια του χρονικού αυτού διαστήματος, η «Μηχανική» απέκτησε επιπλέον 77.000 κοινές μετοχές και 46.000 προνομιούχες μετοχές της. Η μέση τιμή κτήσης των μετοχών αυτών ήταν 2,73 ευρώ και 2,01 ευρώ αντίστοιχα. Κατόπιν και των παραπάνω αγορών, το σύνολο των ιδίων μετοχών που κατέχει η «Μηχανική» ανέρχεται σε 3.160.160 κοινές μετοχές, ήτοι 4,72% του μετοχικού κεφαλαίου και 1.315.296 προνομιούχες μετοχές, ήτοι 5,06% του μετοχικού κεφαλαίου.

Πωλεί ίδιες μετοχές η «Πήγασος»

Στην πώληση 206.770 ιδίων μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με κατώτατη τιμή πώλησης το ποσό των 2,00 ευρώ, κατά το χρονικό διάστημα από 12.01.2004 έως 01.11.2004, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η «Πήγασος Εκδοτική». Εξάλλου, στη γ.σ. που πραγματοποιήθηκε χθες, επικυρώθηκε η εκλογή του κ. Αντωνίου Ν. Πολυκανδριώτη ως μέλους του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, κατόπιν της από 3 Δεκεμβρίου 2003 (αριθ. 538) απόφασης του διοικητικού συμβουλίου, δυνάμει της οποίας είχε ορισθεί ως προσωρινό εκτελεστικό μέλος, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος εκτελεστικού μέλους κ. Θωμά Α. Σιωζόπουλου. Επίσης, η γ.σ. εξέλεξε νέο επταμελές διοικητικό συμβούλιο, η θητεία του οποίου είναι εξαετής και απαρτίζεται από τους: Γεώργιο Φωτίου Μπόμπολα, Φώτιο Γεωργίου Μπόμπολα, Μαρία Γεωργίου Μπόμπολα, Αλέξιο Κωνσταντίνου Σκαναβή, Αντώνιο Νικολάου Πολυκανδριώτη, Χρήστο Ευθυμίου Μάρη, Αγγελο Εμμανουήλ Χατζάκη.

Η FashioBox Ελλάς στα Σκόπια

Κατάστημα Replay στα Σκόπια της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας ανοίγει η FashioBox Ελλάς, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό καταστημάτων Replay σε 25 και προσδοκώντας σημαντική ενίσχυση των πωλήσεων της εταιρείας. Από αυτά, 20 λειτουργούν στην Ελλάδα και 5 στο εξωτερικό, ενώ 16 καταστήματα είναι εταιρικά και 9 ιδρύθηκαν με τη μέθοδο franchising. Το νέο κατάστημα, το οποίο εγκαινιάστηκε πρόσφατα, βρίσκεται εντός του Εμπορικού Κέντρου GTC58 στα Σκόπια και λειτουργεί με τη μέθοδο franchise. Η διοίκηση εκτιμά πως με το νέο κατάστημα Replay στα Σκόπια, σε συνδυασμό με το ήδη υπάρχον Replay Corner στο Kumanovo της ΠΓΔΜ, αναμένεται σημαντική αύξηση των εξαγωγών και πωλήσεων στη χώρα αυτή κατά το 2004.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή