Ξεκίνησε τις διαδικασίες για X.A. η Ευρώπη ΑΕΓΑ

Ξεκίνησε τις διαδικασίες για X.A. η Ευρώπη ΑΕΓΑ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις διαδικασίες για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο ξεκίνησε η ασφαλιστική εταιρεία ΕΥΡΩΠΗ ΑΕΓΑ, υλοποιώντας τον στόχο που έχει θέσει, μέσα και από την επικαιροποίηση των στοιχείων του φακέλου της, υποχρέωση στην οποία ανταποκρίθηκαν μόλις 9 εταιρείες από τις 195 που είχαν υποβάλει κατά το παρελθόν σχετικό αίτημα.

Το ποσοστό εισαγωγής στο X.A. είναι 25% και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας που αναμένεται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, που είναι σήμερα ο βασικός μέτοχος του 70%, κ. N. Μακρόπουλος, θα διαμορφώσει το ποσοστό του στο 52,5%, ενώ η Εθνική Ασφαλιστική, που σήμερα ελέγχει το 30%, θα διαμορφώσει το ποσοστό της στο 22,5%. H τιμή εισαγωγής θα καθοριστεί με βάση τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών και θα στηριχθεί στην αποτίμηση της εταιρείας, το ύψος της οποίας διαμορφώνεται στα 15 εκατ. ευρώ. Κύριος ανάδοχος/συντονιστής είναι η Εθνική Τράπεζα και σύμβουλος έκδοσης η Τράπεζα Πειραιώς.

Τα αποτελέσματα του 2003 θα ανακοινωθούν από την εταιρεία την προσεχή εβδομάδα και, σύμφωνα με χθεσινή της ανακοίνωση, αναμένεται να διαμορφωθούν μεταξύ 0,8 – 1 εκατ. ευρώ, στοιχείο που μεταφράζεται σε 16% απόδοση ιδίων κεφαλαίων. H εταιρεία εξειδικεύεται στην ασφάλιση μεγάλων βιομηχανικών και εμπορικών κινδύνων, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη κλάδων πυρός και μεταφορών και, παρά την αυστηρή πολιτική στην επιλογή κινδύνων, σημείωσε κατά το προηγούμενο έτος συνολική αύξηση παραγωγής κατά 15%. Συγκεκριμένα το ύψος της παραγωγής διαμορφώθηκε στα 7 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 3 εκατ. ευρώ είναι ασφαλίσεις του κλάδου πυρός, ενώ ακολουθούν ο κλάδος αυτοκινήτου με παραγωγή 1,3 εκατ. ευρώ, ο κλάδος των μεταφορών με παραγωγή 675 χιλ. ευρώ, ο κλάδος γενικής αστικής ευθύνης με παραγωγή 564 εκατ. ευρώ και οι λοιποί κλάδοι με παραγωγή 1,3 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή