ΕΚΤΟΣ TABLEAU

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξένοι επενδυτές αγοράζουν τα βαριά χαρτιά του X.A., με σπουδή και πάθος που κάνουν τους ειδικούς της αγοράς αλλά και τους εγχώριους επενδυτές να τα έχουν χάσει!

Οι τελευταίοι πουλάνε γενικώς τις τελευταίες μέρες, ελπίζοντας ότι η αγορά θα διορθώσει…

Ελα, όμως, που δεν τους κάνει το χατίρι αναγκάζοντάς τους να ξαναμπούν άρον άρον στον χορό!

Οι ξένοι -για να επανέλθουμε- σε πολλές περιπτώσεις αγοράζουν επιθετικά (κυρίως δεικτοβαρείς μετοχές), προσβλέποντας ότι θα έχει βάθος το προεκλογικό πάρτι!

Ελπίζω μόνο να μην αντλούν κουράγιο και έμπνευση, από τα «πεπραγμένα» των εκλογών του 2000!

Τότε, τα κρατικά χαρτοφυλάκια αγόραζαν ό,τι υπήρχε στην αγορά, για να βοηθήσουν το προεκλογικό κλίμα!

Ομως, αυτά δεν βλέπω να επαναλαμβάνονται…

Που σημαίνει, ότι οι ξένοι επενδυτές, ή προσβλέπουν μακρύτερα έχοντας επενδυτικό ορίζοντα πολύ πέραν των εκλογών, ή απλά την έχουν πατήσει και άρα κινδυνεύουν να μείνουν με τον μουτζούρη στο χέρι!

Τον Κωστάκη επιχείρησε να δει αυτές τις μέρες ο κύριος Γιώργος. Λυτούς και δεμένους έβαλε να του κλείσουν ένα ραντεβού, αλλά έφαγε… πόρτα!

Μαθαίνω ότι ο κ. Αδαμάντιος συνεχίζει ακάθεκτος το… θεάρεστο έργο που ξεκίνησε προ ετών από το ΥΠΕΧΩΔΕ!

Δεν τα καταφέρνει καλά μόνο στα μαθηματικά, αλλά και στη «μαγειρική» τέχνη! Καθότι χειρίζεται αριστοτεχνικά την κουτάλα!

Πότε αλήθεια θα γίνει εκείνη η περιβόητη αύξηση κεφαλαίου στον όμιλο Ιντεάλ;

Μεγάλη αγωνία είχε η κυβέρνηση για το τι θα έπρατταν οι στρατηγοί στο χθεσινό Δ.Σ. του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, που επρόκειτο να αποφασίσει για την πρόταση της Societe Generale.

Γιατί άλλο είναι να έχεις δέσει τον γάιδαρο και άλλο να του έχεις βάλει το σαμάρι…

Και προκειμένου να δέσουν τον γάιδαρό τους, οι κυβερνώντες, οι οποίοι κατά τα άλλα δεν παρεμβαίνουν στη διαδικασία πώλησης της Γενικής Τράπεζας, έκαναν ό,τι είναι δυνατόν.

Μόνο το τελευταίο διάστημα, η διοίκηση της Τράπεζας προέβη σε κάμποσες προσλήψεις(!) νέων υπαλλήλων, εξυπηρετώντας ρουσφέτια των στρατηγών.

Και κατά μία πληροφορία, μέχρι την τελευταία στιγμή, ελέω της κρισιμότητας της απόφασης του Δ.Σ. του ΜΤΣ, ρυθμίστηκαν και άλλου είδους εκκρεμότητες…

Οσο για τις προσλήψεις ακούω ότι 12 μόνον υπεγράφησαν τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα μέχρι τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ.!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή