OTE: τo Δ.Σ. ματαίωσε την εξαγορά του 9% της Cosmote

OTE: τo Δ.Σ. ματαίωσε την εξαγορά του 9% της Cosmote

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχθηκαν χθες ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου του OTE, το οποίο συνεκάλεσε προχθές εκτάκτως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ελ. Αντωνακόπουλος, όταν σχεδόν όλα, από τα οκτώ παρόντα μέλη, αρνήθηκαν να νομιμοποιήσουν υπό καθεστώς πίεσης και εν μέσω αδιαφάνειας νέα πρόταση προς την Telenor για την εξαγορά του 9% της Cosmote.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο τα παρόντα όσο και τα μέλη του δ.σ. που έδωσαν εξουσιοδοτήσεις στη συντριπτική τους πλειοψηφία επέκριναν δριμύτατα τον κ. Αντωνακόπουλο για τη σπουδή και συνάμα για την προχειρότητα με την οποία έχει διαχρονικά χειριστεί το θέμα της εξαγοράς του πακέτου των 29,7 εκατ. μετοχών κυριότητας Telenor. Μάλιστα, όταν ο κ. Αντωνακόπουλος επιχείρησε να ζητήσει από το δ.σ. μια νέα εξουσιοδότηση για να διαπραγματευθεί με την Telenor βάσει της νέας υψηλότερης τιμής που έχει διαμορφωθεί για τη μετοχή της Cosmote, το δ.σ. ζήτησε εμπεριστατωμένη εισήγηση από την οποία θα προκύπτει με σαφήνεια γιατί ο OTE πρέπει να καταβάλει υψηλότερο αντίτιμο και ποιες οι ωφέλειές του. Επιπροσθέτως, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, μέλη του δ.σ. του OTE υποστήριξαν ότι σε προεκλογική περίοδο απόφαση τέτοιου τιμήματος (άνω των 300 εκατ. ευρώ) θα θέσει σε περιδίνηση την αξιοπιστία του Οργανισμού, καθώς ήδη εκδηλώθηκε κερδοσκοπία γύρω από τη μετοχή της Cosmote, όταν προ διμήνου διατυπώθηκε η πρόταση του OTE προς την Telenor, ενώ υφέρπει και φημολογία περί στημένου παιγνίου.

Ο κ. Αντωνακόπουλος τελικά υπαναχώρησε, μετά την αντίσταση που προέβαλαν τα μέλη του δ.σ., ακόμα και μετά την πληροφορία που τους μετέδωσε πως η Telenor έχει ήδη προσφορά για το πακέτο της Cosmote από κάποια τράπεζα. Ετσι, το θέμα παραμένει εκκρεμές μέχρι νεωτέρας, ενώ φαίνεται ότι κάποιοι δεν αντιμετωπίζουν την εξαγορά του πακέτου της Telenor στην Cosmote ως στρατηγική τοποθέτηση, αλλά ως διαδικασία με στόχο την εξασφάλιση υπεραξιών, καθώς προτάθηκε εξαγορά και άμεση πώληση του ίδιου πακέτου!

Χθες, πάντως, ο OTE προχώρησε σε νέα αύξηση του δανεισμού του, καθώς ανανέωσε το κοινοπρακτικό δάνειο (ανακυκλούμενη πίστωση) ύψους 350 εκατ. ευρώ για έναν χρόνο, για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή