Επιστροφή επενδυτών στα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια τον Γενάρη

Επιστροφή επενδυτών στα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια τον Γενάρη

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δυναμικό ξεκίνημα της Σοφοκλέους το 2004 αφυπνίζει και τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια. Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου (31.12.03 έως 16.01.2004) έχουν τοποθετηθεί νέα κεφάλαια ύψους 65,5 εκατ. ευρώ σε μερίδια μετοχικών (εσωτερικού) A/K, νούμερο που από στελέχη των εταιρειών διαχείρισης χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα ικανοποιητικό.

Σημειώνεται ότι το 2003, παρά τις ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις πολλών μετοχικών οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί. Ωστόσο, η παγίωση του θετικού κλίματος στη Σοφοκλέους και τα νέα σημαντικά κέρδη των μετοχών φαίνεται ότι κάνουν τους μικρούς επενδυτές περισσότερο δεκτικούς στις μετοχικές τοποθετήσεις τη νέα χρονια.

Διαχειριστές τονίζουν ότι τα 65 εκατ. ευρώ δεν είναι σημαντικό ποσό σε σχέση με τις καθημερινές συναλλαγές που πραγματοποιούνται στο Χρηματιστήριο Αθηνών (χθες έφτασαν τα 237 εκατ. ευρώ), ωστόσο αποτελούν ένα ασφαλές βαρόμετρο για την επιστροφή των ιδιωτών επενδυτών.

Τα πρώτα

Οπως είναι αναμενόμενο οι μεγαλύτερες εισροές νέων κεφαλαίων παρατηρούνται στα αμοιβαία που διακρίθηκαν, σε ό,τι αφορά τις διαχειριστικές αποδόσεις, το 2003. Το νέο μετοχικό αμοιβαίο της Alpha Bank, το Alpha Επιθετικής Στρατηγικής, εμφανίζει τις μεγαλύτερες εισροές κεφαλαίων «υποστηριζόμενο» από τις εξαιρετικές αποδόσεις των μετοχικών A/K της Alpha Bank το 2003.

Μεταξύ των αμοιβαίων που δέχονται τα υψηλότερα νέα κεφάλαια βρίσκονται τα A/K της Διεθνικής, η οποία βρέθηκε στην κορυφή των αποδόσεων το 2003 με το Δήλος Χρηματοοικονομικών Εταιρειών. Οι πολύ καλές αποδόσεις του 2003 φέρνουν κεφάλαια και στα αμοιβαία της Κύπρου, της NovaBank και της Π & K. Επίσης, οι υψηλές αποδόσεις της HSBC, τόσο τώρα στην άνοδο όσο και στην τριετία 2000-2002, δεν περνούν απαρατήρητες και τα δύο μετοχικά A/K της εταιρείας αυξάνουν σταθερά τα ενεργητικά τους. Μεγάλη αύξηση μεριδίων εμφανίζουν ακόμα τα μετοχικά αμοιβαία της Ωμέγα, της Probank και της Ελληνική ΑΕΔΑΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή