O ΔΗΚΤΗΣ

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζητεί τον εισαγγελέα για διαπλοκή στον ΟΣΕ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη διαπλοκή που επί διετία αναπτύσσεται γύρω από τις παραγγελίες τροχαίου υλικού του ΟΣΕ από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ζήτησε χθες ο κ. Δ. Καραπάνος, μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού και τέως διευθύνων σύμβουλός του. O κ. Καραπάνος, αφού διασυνδέει τη σύμβαση πώλησης των Ναυπηγείων με σκοτεινές συναλλαγές αλλά και με τις συμβάσεις του Πολεμικού Ναυτικού, ζητεί τη διερεύνηση τριών κομβικών ζητημάτων ως προς τις παραγγελίες του ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα: 1) Διερωτάται αν οι προκαταβολές 36 δισ. δρχ. που ο ΟΣΕ έδωσε, δανειζόμενος, στα Ναυπηγεία, διατέθηκαν για πρώτες ύλες για το τροχαίο υλικό ή κάλυψαν ταμειακές ανάγκες των Ναυπηγείων.

2) Αναρωτιέται γιατί, ενώ τα Ναυπηγεία είναι εκπρόθεσμα επί διετία στις παραδόσεις τους δεν έχει γίνει επαναδιαπραγμάτευση ή καταγγελία των συμβάσεων από τον ΟΣΕ ούτε και διεκδίκηση των ποινικών ρήτρων.

3) Τέλος, ο κ. Καραπάνος διερωτάται πόσο νόμιμο είναι οι συμβάσεις τροχαίου υλικού που ο ΟΣΕ ανέθεσε απευθείας με τη λογική της στήριξης της ελληνικής βιομηχανίας, να υλοποιούνται πλέον στο εξωτερικό και έτσι να επιδοτούνται ξένες εταιρείες.

Αοιδοί και Πανταγιάς

Παλιά μου τέχνη κόσκινο, για το υπουργείο Οικονομικών… Βγάζεις δυο τρανταχτά ονόματα στη σέντρα κι όλοι νομίζουν ότι διεξάγεις τον πλέον σκληρό και ασυμβίβαστο αγώνα κατά της φοροδιαφυγής! Τώρα μαθαίνω ότι το «παιγνίδι» των εντυπώσεων (λόγω και της έναρξης της προεκλογικής περιόδου άλλωστε) θα εκτυλιχθεί με επίκεντρο, όπως λέγεται, τρία πολύ δημοφιλή ονόματα του πενταγράμμου. O ένας είχε διπλά συμβόλαια, ο άλλος ξέχασε να δηλώσει 300 χιλιάδες ευρώ εισοδήματα κ.ο.κ. Αρκεί αυτήν τη φορά να την έχουν ψάξει καλά τη δουλειά, τα λαγωνικά της εφορίας… Μην και κρύβεται από πίσω κανένας Πανταγιάς και γίνει πάλι μπούμερανγκ! Κατά τα λοιπά, θα ανακοινωθούν και οι έλεγχοι που έγιναν σε πολλά κέντρα διασκέδασης τις τελευταίες εβδομάδες. Το ένα στα τρία, όπως λέγεται, διαπιστώθηκε ότι φοροδιαφεύγει. Λες και είναι η πρώτη φορά. Πληρώνουν τα πρόστιμα και είναι πάντα (οι επιχειρηματίες της νύκτας) τρελά κερδισμένοι. Ολα τα άλλα είναι για τα μάτια του κόσμου…

ΕΟΤ: κόντρα στη διάλυση

Στον δρόμο είναι έτοιμοι να κατέβουν οι υπάλληλοι του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, εάν τελικώς κατατεθεί το σχέδιο νόμου που αφορά στη διάλυση των υπηρεσιών του Οργανισμού και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στη Γενική Γραμματεία Τουρισμού. Λίγες ημέρες πριν από τη διάλυση της Βουλής, τονίζουν, θα επιχειρηθεί η περαιτέρω αποψίλωση των υπηρεσιών τουρισμού, την ίδια στιγμή που στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει ρητή δέσμευση για δημιουργία υπουργείου Τουρισμού και ισχυροποίηση του EOT. Οδηγούμεθα, προσθέτουν, σε μία αναστάτωση εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, πράγμα που θα ναρκοθετήσει το μέλλον του ελληνικού τουρισμού. Αντιδράσεις, στο μεταξύ, υπάρχουν και από τον σύλλογο υπαλλήλων της Γ. Γ. Τουρισμού, για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων των καζίνο στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Τι κρύβουν οι κινήσεις της κυβέρνησης;

Κατά του ανταγωνισμού

Υπάρχουν κάποιοι που παραμένουν αθεράπευτα προσηλωμένοι στο παρελθόν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο υφ. Υγείας E. Νασιώκας, ο οποίος τίναξε την τιμή του ψωμιού στα ύψη, λαμβάνοντας μία ακατανόητη απόφαση, κόντρα και στη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Αποφάσισε να απαγορεύσει την πώληση του συσκευασμένου άρτου από τα γαλακτοπωλεία, τα ζαχαροπλαστεία και τα άλλα μικτά καταστήματα ειδών διατροφής, που δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας πρατηρίου άρτου. O σύνδεσμος των σούπερ μάρκετ διαμαρτύρεται για την απόφαση Νασιώκα και επισημαίνει ότι ύστερα από αυτό (χωρίς τον ανταγωνισμό) οι αρτοποιοί προχώρησαν σε αυξήσεις της τιμής του ψωμιού κατά 10%!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή