Οι τράπεζες «κτύπησαν» και τη Festival Cruises

Οι τράπεζες «κτύπησαν» και τη Festival Cruises

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ξαναμοιράζεται η τράπουλλα» στον χώρο της ευρωπαϊκής κρουαζιέρας. Οι τράπεζες, μετά τη Royal Olympia Cruises, στράφηκαν χθες κατά της ελληνοϊταλικών συμφερόντων Festival Cruises. Αλλάζοντας πολιτική, η γαλλική τράπεζα Indosuez-Agricole έσπασε τη συμφωνία με την εταιρεία, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη πρόγραμμα επαναδιαπραγμάτευσης των δανείων και ζήτησε διά της νομικής οδού την προσωρινή στάση των πλοίων Mistral (στη Μασσαλία) και ΕuropeaVisio(στη Βαρκελώνη). Το πρώτο από τα σκάφη «έδεσε» χθες -όπως είχε προγραμματισθεί- στη Μασσαλία για 15 ημέρες, ενώ το δεύτερο θα ματαιώσει την προγραμματισμένη του κρουαζιέρα. Πηγές από την εταιρεία δήλωσαν χθες ότι «το θέμα είναι πολύ σοβαρό, αλλά θα λυθεί με συνεννόηση των ιταλικών τραπεζών-χρηματοδοτών και της συγκεκριμένης γαλλικής τράπεζας», θεωρείται βέβαιο όμως ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι πολύ σκληρές, δεδομένου ότι η Festival έχει «μπει στο μάτι» συγκεκριμένων τραστ που έχουν ήδη εξαγοράσει το μεγαλύτερο μέρος της ευρωπαϊκής βιομηχανίας της κρουαζιέρας. Μέσα, πάντως, στις επόμενες 48 ώρες αναμένεται να υπάρξει εξέλιξη στο θέμα, που έχει δημιουργήσει παγκόσμια αίσθηση.

Εν τω μεταξύ, στη γερμανική τράπεζα KFW υπεβλήθη buisness plaαπό τον Κύπριο επιχειρηματία Στέλιο Χατζηιωάννου (Easy Group), σχετικά με τα πλοία Olympia Voyager και Olympia Explorer, των οποίων την κυριότηρτα πήρε η τράπεζα από την ελληνική εταιρεία Royal Olympia Cruises, της οποίας μεγαλομέτοχος είναι η κυπριακών συμφερόντων Louis Group. Πηγές από την εταιρεία ανέφεραν ότι γίνεται προσπάθεια να καταβληθούν οι οφειλές στους πιστωτές, προκειμένου να μη βγει σε πλειστηριασμό το πλοίο Olympia Countess, που κρατείται στο Ντέρμπαν της N. Αφρικής. Υπενθυμίζεται ότι και τα τρία προαναφερθέντα πλοία έχουν υπογράψει συμβόλαια με τον «Αθήνα 2004» ώστε να χρησιμοποιηθούν ως πλωτά ξενοδοχεία τον προσεχή Αύγουστο, αλλά η συμφωνία βρίσκεται πλέον «στον αέρα» αν και έχουν καταβληθεί χρήματα από τον οργανισμό!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή