ΕΚΤΟΣ TABLEAU

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ρευστοποιήσεις των ξένων στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις στα «χαρτιά» των τραπεζών και του OTE έβαλαν ψύλλους στ’ αυτιά, των εγχώριων επενδυτών.

Κι όμως, ήταν φυσικό επόμενο, από τη στιγμή που οι ξένοι αγόρασαν π.χ. την Εθνική στα 17-18 ευρώ και την Alpha σε αυτά περίπου τα επίπεδα.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι οι ρευστοποιήσεις απορροφήθηκαν εύκολα, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι σήμερα – αύριο θα εκτονωθούν οι πιέσεις και η αγορά θα ισορροπήσει.

Δεν πρόλαβε να γυρίσει από το Βελιγράδι και κίνησε για τα Χανιά ο πρόεδρος του Χ.Α.

Δεν φοβάται καν μην παρεξηγηθεί με τόσες μετακινήσεις σε προεκλογική περίοδο…

Οχι, τίποτε άλλο, αλλά στα Χανιά δίνει τη μάχη της πολιτικής του επιβίωσης ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης!

Νέα απευθείας ανάθεση είχαμε την περασμένη Πέμπτη από το υπουργείο Αμυνας για την ΕΛΒΟ (51% δημόσιο – 47,5% εταιρείες του ομίλου Μυτιληναίου).

Στα 52 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ύψος της σύμβασης, η οποία υπεγράφη προεκλογικώς και αφορά την προμήθεια στρατιωτικών οχημάτων.

Είναι νέος, είναι ωραίος είναι ο Ευάγγελος Μυτιληναίος…

Και μεις νομίσαμε ότι αυτόν τον καιρό το μόνο που ενδιαφέρει τον Γιάννο, είναι πώς θα εξασφαλίσει την έδρα του στην A΄ Αθήνας!

Ματαιότης πάντα τα ανθρώπινα…

Αλήθεια, ποιος λεβέντης κατασκεύασε αυτό το περίφημο εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Λιόσια;

Για να μας πει, αν και πότε, προβλέπεται να επαναλειτουργήσει!

Εντυπωσιακό! 25.000 ισχυροί του χρήματος γεύονται στην Ελλάδα τα αγαθά της παγκοσμιοποίησης, δημιουργώντας σοβαρά εισοδήματα μέσω των εξειδικευμένων τραπεζικών και χρηματοοικονομικών προϊόντων…

Τόσες, δηλαδή 25.000 είναι οι οικογένειες που απαρτίζουν την αγορά του private banking στην Ελλάδα.

Μιλάμε για οικογένειες με ρευστά διαθέσιμα άνω των 300.000 ευρώ και με σημαντικά περιουσιακά στοιχεία…

Για λογαριασμό τους οι τράπεζες διαχειρίζονται το ασύλληπτο ποσόν των 45 δισ. ευρώ (άνω των 16 τρισ. δρχ.) και τους δημιουργούν ετήσια εισοδήματα που υπερβαίνουν κατά πολύ το 1 τρισ. δρχ.!

Δεν είναι βόες δεν είναι κροταλίες, είναι τα νέα (επί το πλείστον) τζάκια, της ελληνικής οικονομίας…

Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση της σχέσεως εκλογών – Χρηματιστηρίου, από τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Euro-bank κ. Νικ. Καραμούζη: οι εκλογές θα επηρεάσουν την αγορά εκ του αποτελέσματος.

Από το ποιος θα βγει και την οικονομική πολιτική θα ακολουθήσει θα καταλάβουμε (μετά την 7η Μαρτίου) τι θέλει (ή θα ήθελε) ο λαός της Σοφοκλέους!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή