O ΔΗΚΤΗΣ

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκαινιάζει τώρα έργο που «κόλλησε» οκτώ χρόνια

Σήμερα το απόγευμα, ο κ. Σημίτης που το «γύρισε» τελευταίως στις περιοδείες (χθες έβαλαν σε δημόσιο δημοτικό σχολείο και οκτάχρονα παιδάκια να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του), θα επισκεφθεί τον νέο επιβατικό σταθμό στο λιμάνι του Πειραιά. Για να μη μας θεωρεί «αμερικανάκια», να θυμίσουμε ότι: Το έργο είναι ιδέα του κ. Γ. Κατσιφάρα. Εντάχθηκε στο γενικό σχέδιο ανάπλασης του λιμένος Πειραιώς το 1994, όταν αποφασίσθηκε να δοθεί το κυρίως λιμάνι στην επιβατηγό ναυτιλία. H διοίκηση τότε του ΟΛΠ (Γ. Πρασιανάκης – Σπ. Στάλιας) προχώρησε στην ανέγερση του κεντρικού κτιρίου των υπηρεσιών, για το οποίο κάποιοι «εκσυγχρονιστές» τούς κήρυξαν τον πόλεμο και ενέταξε στο σχέδιο και την ανέγερση ξενοδοχείου, το οποίο έπρεπε να είναι έτοιμο μέχρι το 2004 (αλλά ακόμη δεν έγινε!). Το έργο, με μεγάλες ακόμη παρεμβάσεις στο λιμάνι, εγκρίθηκε από τον Γ. Κατσιφάρα, η διοίκηση του Οργανισμού εξασφάλισε τη χρηματοδότηση και το 1996 μπήκε ο εργολάβος. Από τότε την υπόθεση πήραν στα χέρια τους οι άνθρωποι του κ. Σημίτη, με αποτέλεσμα ό,τι ξεκίνησε το 1996 να τελειώσει τώρα, ύστερα από οκτώ χρόνια!

Ο φόβος του σκανδάλου

Κάποιοι φαίνεται ότι προβληματίζονται στο ΔΕΣΜΗΕ για την κατακύρωση της προσφοράς της TEPNA, στον διαγωνισμό για την αγορά εφεδρείας ισχύος 120-160 MW. H συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής, παρά το γεγονός ότι έγινε με νέα σύνθεση προκειμένου να εξασφαλισθεί η κατακύρωση (απομακρύνθηκε ο κ. Διαλυνάς, που είχε εκφράσει διαφωνίες και αντικαταστάθηκε από τον κ. Δρόσο), δεν προχώρησε σε αυτή. Μέλη του διοικητικού συμβουλίου εξέφρασαν επιφυλακτικότητα, «ίσως πρέπει να το ξανασκεφτούμε καλύτερα, μπορεί να θεωρηθεί και σκάνδαλο» είπαν διστακτικά και παρά τις πιέσεις του κ. Δρόσου (ανθρώπου του Ακη) για κατακύρωση «εδώ και τώρα», αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις για βελτίωση του τιμήματος. H TEPNA, ωστόσο, δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα. Ετσι, η ποθητή για κάποιους κατακύρωση δεν κατέστη δυνατή ούτε στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Τώρα περιμένουν άνωθεν εντολές!

Ποιος πάει… Μπατατούδη;

Δεν βρήκαν ή δεν υπάρχει πλέον κάποιος που είναι διατεθειμένος να βάλει το κεφάλι του στον ντορβά; H διοίκηση της εταιρείας του κ. Μπατατούδη, Intersat, ενός από τα δημιουργήματα της κυβέρνησης (ποιος ξεχνά την άδεια ψηφιακής τηλεόρασης και το σχέδιο εισαγωγής του ΠΑΟΚ στο Χρηματιστήριο Αθηνών;), ανακοίνωσε χθες ότι αποδέχθηκε την παραίτηση του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου κ. Δ. Γονιδάκη. H ανακοίνωση αναφέρει, όμως, ότι το διοικητικό συμβούλιο ανέβαλε την εκλογή αντικαταστάτη του, ώστε η εταιρεία να προβεί σε ενέργειες για την εξεύρεση του καταλληλότερου και ικανότερου προσώπου. Πολλοί, βεβαίως, φοβούνται ότι δύσκολα θα βρεθεί ο… κατάλληλος άνθρωπος, πόσο μάλλον ο «καταλληλότερος».

Η αποχώρηση του Ακη

Θερμό επεισόδιο με φραστική επίθεση του κ. Τσοχατζόπουλου κατά του προέδρου του συλλόγου υπαλλήλων του EOT κ. Αλ. Παπαδόπουλου σημειώθηκε χθες, κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας των εργαζομένων του Οργανισμού. Στην εκδήλωση, που ήταν παρόντες περίπου 200 εργαζόμενοι του EOT, ο κ. Παπαδόπουλος προανήγγειλε κινητοποιήσεις για τη σχεδιαζόμενη διάλυση του EOT (χωρίς την ουσιαστική διασφάλιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των υπαλλήλων) και κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία ότι οδήγησε τον τομέα τουρισμού από την ανάπτυξη και την εξυπηρέτηση του πολίτη στο σημερινό «μπάχαλο». Κατόπιν αυτού, ο κ. Τσοχατζόπουλος αποχώρησε από την εκδήλωση, αλλά με τέτοιο τρόπο και τέτοιο ύφος που δεν θα ήθελα καθόλου να σας περιγράψω…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή