Το 54,52% της Γενικής Κλινικής σε AXON Holdings και Euromedica

Το 54,52% της Γενικής Κλινικής σε AXON Holdings και Euromedica

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πλειοψηφία των μετοχών της Γενικής Κλινικής Θεσσαλονίκης, ή ποσοστό 54,52%, απέκτησαν οι εταιρείες AXOHoldings και η θυγατρική της Euromedica, η οποία θα αναλάβει και το management της βορειοελλαδίτικης κλινικής.

Η αύξηση της συμμετοχής των δύο εισηγμένων εταιρειών εξασφαλίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της με ήδη υπογραφέντα προσύμφωνα αγοράς μετοχών από υφισταμένους μετόχους, καθώς με τη συμμετοχή τους σε αύξηση κεφαλαίου της Γενικής Κλινικής. Μέσω αυτών των διαδικασιών, η η AXOHoldings απέκτησε το 31,64%, ενώ η Euromedica το 19,91%, ποσοστό που όταν ολοκληρωθεί η εν εξελίξει αύξηση της κλινικής, θα αυξηθεί σε 22,88%. Επιπλέον, η Euromedica έχει ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά (διά προσυμφώνων) επιπλέον ποσοστού 10%. Η Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης Α.Ε. είναι εγκατεστημένη σε ιδιόκτητο ακίνητο 11.000 τ.μ. στην παραλία της Θεσσαλονίκης με δυναμικότητα 268 κλινών και διαθέτει σύγχρονες νοσηλευτικές μονάδες όλων των ειδικοτήτων. Συγκεκριμένα διαθέτει 13 πλήρως ανακαινισμένα χειρουργεία, 2 μονάδες Εντατικής Θεραπείας 16 κλινών, 7 αίθουσες τοκετού και 2 αίθουσες μικροεπεμβάσεων. Για τη χρήση 2003 ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα 20.000.000 ευρώ. Στην κλινική εξελίσσεται επενδυτικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού της, το οποίο ανέρχεται σε 8.000.000 ευρώ και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2004, με τη διαμόρφωση των ισογείων χώρων υποδοχής – διοίκησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή