ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κέρδη 12,2% ανά μετοχή προβλέπει η Εθνική AXE

H δίκαιη τιμή για τη Σοφοκλέους το 2004 είναι στις 2.533 μονάδες ή 12% υψηλότερα από τα επίπεδα που έφθασε ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στα τέλη του 2003. Αυτό εκτιμά σε σχετική της ανάλυση η Εθνική AXE, προσθέτοντας ότι παραμένει θετική η προοπτική του ελληνικού Χρηματιστηρίου όσον αφορά το 2004, ενώ συμπληρώνει ότι η ενίσχυση των κερδών ανά μετοχή θα είναι της τάξεως του 12,2%.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή αναφέρει και μία λίστα αγοράς μετοχών που προφέρει μια ισορροπία μεταξύ ανάπτυξης και αξίας. Σε αυτό το πλαίσιο συμπεριλαμβάνει τρεις μετοχικούς τίτλους από τον κλάδο του λιανικού εμπορίου (Γερμανός, Folli Follie και KAE), δύο τίτλους περισσότερο αμυντικού χαρακτήρα, όπως είναι η ΔΕΗ και ο ΟΠΑΠ και τον OTE από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Οπως επισημαίνει στην ανάλυσή της η Εθνική Χρηματιστηριακή, η εγχώρια αγορά αναμένεται να παρουσιάσει ισχυρή εικόνα στο πρώτο μισό του έτους, κατά τη διάρκεια του οποίου εκτιμά πως ενδέχεται να κατοχυρώσει το μεγαλύτερο μέρος της ανόδου της.