O ΔΗΚΤΗΣ

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εκτρωμα» στο Φάληρο, επενδύσεις με ξένα κόλλυβα

Καθώς οι τροπολογίες από την κυβέρνηση εξακολουθούν να πέφτουν βροχή (στο παρά πέντε!) για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων, μεγάλες αντιδράσεις σχεδιάζονται να εκδηλωθούν για το περιβαλλοντικό – οικοδομικό «έγκλημα» που ετοιμάζεται να συντελεστεί μπροστά στην παραλία του Φαλήρου, στον γνωστό «χώρο της Ριζαρείου». Δίπλα στη νέα μαρίνα των ναυταθλημάτων, δίπλα στο γήπεδο του χαντ μπολ και τον περιβάλλοντα χώρο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, εκεί όπου δαπανήθηκαν απίστευτα ποσά του Δημοσίου για την αναμόρφωση της περιοχής, ακριβώς λίγα μέτρα από τη θάλλασσα, ετοιμάζονται να κατασκευασθούν -μετά τους Αγώνες- υψηλά εμπορικά κτίρια και κτίρια γραφείων, σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίσθηκε από τη Βουλή (εύγε κα Βάσω Παπανδρέου!) και άλλαξε τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης. Είναι εκεί ακριβώς, όπου ο κ. K. Σημίτης έδωσε τη γνωστή παράσταση μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες τον Αύγουστο, λέγοντας ότι η περιοχή που ήταν μέχρι πρότινος σκουπιδότοπος, τώρα θα αποτελέσει ένα μεγάλο χώρο περιπάτου και αναψυχής, για όλους τους Αθηναίους!!!

Η απάντηση του κ. Δρόσου

Σχετικά με το χθεσινό σχόλιο της στήλης που έφερε τον τίτλο «O φόβος ενός σκανδάλου» και αφορούσε στον προβληματισμό του ΔΕΣΜΗΕ για την κατακύρωση της προσφοράς της TEPNA (στον γνωστό διαγωνισμό για την αγορά της εφεδρείας ισχύος 120 – 160 MW), λάβαμε απο τον κ. Γιάννη Δρόσο επιστολή στην οποία τονίζει τα εξής: «Το κείμενο με φέρει να έχω ασκήσει πιέσεις -κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΕΣΜΗΕ την περασμένη Παρασκευή- για να κατακυρωθεί ο κρινόμενος διαγωνισμός «εδώ και τώρα». Τούτο είναι απολύτως αναληθές. Το ακριβώς αντίθετο συνέβη και μάλιστα με πολύ συγκεκριμένο τρόπο». Υπάρχουν και άλλες ανακρίβειες στο χθεσινό σχόλιο, ισχυρίζεται ο κ. Δρόσος, υποστηρίζοντας ότι το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΣΜΗΕ που απομακρύνθηκε και αντικαταστάθηκε από τον ίδιον, από πουθενά δεν προκύπτει (εννοεί από τα πρακτικά του διοικητικού συμβουλίου) ότι διαφωνούσε με την κατακύρωση του διαγωνισμού. Να δούμε λοιπόν τι θα ψηφίσει ο κ. Δρόσος και το κάθε άλλο μέλος στη σημερινή συνεδρίαση… Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση αυτή θα είναι η τρίτη και ενώ η TEPNA, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, δεν θα έχει βελτιώσει το τίμημα, όπως της είχε ζητηθεί.

Αντίο στην Ελένη…

Η Ελένη Αλιτζόγλου έφυγε. Ξαφνικά στα 49 της χρόνια. Το τελευταίο ραντεβού που αναβάλαμε, λόγω μιας έκτακτης συνέντευξης στο υπουργείο Εργασίας, δεν θα το κάνουμε ποτέ. Θα τη θυμόμαστε όμως για πολλά. Για την έντιμη εργασία της στη θέση της γενικής διευθύντριας του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Δομών Κατάρτισης. Του ΕΚΕΠΙΣ, στο οποίο εργάστηκε με αξιοπρέπεια σε δύσκολους καιρούς, αγνοώντας το κυρίαρχο ρεύμα που πρόσταζε εύκολες λύσεις. Οταν φεύγει μια κυρία, με παιδεία, ευαισθησία, συμμετοχή σε κοινωνικούς αγώνες και τόλμη στην άποψη, το κενό είναι μεγάλο και τα λόγια περιττά. Αντίο Ελένη.

Ενοικιάστηκε το «Ρολόι»

Στη Νομαρχία Πειραιά ενοικίασε ο Ομιλος Χαραγκιώνη τo μέγαρο «Ρολόι», το συγκρότημα νεοκλασικών κτιρίων στο Λιμάνι του Πειραιά. Η επιλογή του κτιρίου έγινε έπειτα από δημόσιο διαγωνισμό, που ανέδειξε τη λύση αυτή ως την πλέον κατάλληλη για τον συγκεκριμένο φορέα, ο οποίος αναζητούσε κτίριο σε κεντρικό σημείο για να διευκολύνεται η πρόσβαση των πολιτών που θα εξυπηρετεί. Το «Ρολόι», βρίσκεται δίπλα ακριβώς στην Μητρόπολη του Πειραιά. Είναι διατηρητέο αρχιτεκτόνημα του 19ου αιώνα, παρόμοιου αρχιτεκτονικού χαρακτήρα με τα γειτονικά κτίρια του ΝΑΤ και των Τραπεζών Ελλάδος, Εθνικής και Εμπορικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή