Κινητά τρίτης γενιάς στις 27 Ιανουαρίου από την Telestet

Κινητά τρίτης γενιάς στις 27 Ιανουαρίου από την Telestet

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα κινητά τρίτης γενιάς είναι πλέον γεγονός στη χώρα μας και από την Τρίτη 27 Ιανουαρίου η Telestet θα δώσει σε εμπορική εκμετάλλευση το δίκτυο UMTS, μέσω του οποίου η κλήση δεν θα είναι απλώς φωνητική αλλά θα δίνει και τη δυνατότητα της οπτικής επικοινωνίας μεταξύ των συνομιλητών. Το εγχείρημα της Telestet, που αρχικώς θα λειτουργήσει στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο, αποτελεί ένα σημαντικό τεχνολογικό βήμα, αξίας τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ, και στοχεύει μέχρι το καλοκαίρι του 2004 να αποκτήσει τουλάχιστον 5-7.000 συνδρομητές. Χθες, σε συνέντευξη που παραχωρήθηκε στα MME, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Νίκος Βαρσάκης παρουσίασε τις εφαρμογές του δικτύου και τις χρεώσεις του. «Οι χρήστες των υπηρεσιών τρίτης γενιάς», είπε ο κ. Βαρσάκης, «θα έχουν, εκτός από τη βιντεο-κλήση, γρηγορότερη πλοήγηση στο Internet και στο WAP με ταχύτητες μέχρι και 384 kbps, υπηρεσίες multimedia (MMS) με πλουσιότερο περιεχόμενο, ανάλογο και με το τερματικό χρήσης του πελάτη».

Ενα ειδικά διαμορφωμένο οικονομικό πρόγραμμα, το Telestet 3G 70, θα προσφέρει τιμές γνωριμίας για όσους εγγραφούν στο δίκτυο μέχρι και την 1η Αυγούστου του 2004 και θα περιλαμβάνει: δωρεάν φωνητικές κλήσεις σε δίκτυο GSM ή UMTS για 70 λεπτά. Δωρεάν 40 MB για πλοήγηση στο WAP και στο Ιnternet.

Δωρεάν αποστολή 15 MMS. Τα πάγια τέλη θα φτάνουν τα 23 ευρώ, ενώ η χρέωση για τη βιντεο-κλήση θα είναι 0,005 ευρώ/δευτ. για τον 1ο μήνα κάθε νέας σύνδεσης και 0,01 ευρώ/δευτ. μετά τον 1ο μήνα (με ελάχιστη διάρκεια κλήσης τα 30 δευτ.).

Οι συσκευές που υποστηρίζουν τις υπηρεσίες φωνής και δεδομένων 3ης γενιάς είναι NOKIA 6650 και NOKIA 7600. Οι συσκευές MOTOROLA A835 και το SIEMENS U15 υποστηρίζουν και την υπηρεσία βιντεο-κλήσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή