Συμβάσεις 550 εκ. ευρώ στην ΚτΠ το 2004

Συμβάσεις 550 εκ. ευρώ στην ΚτΠ το 2004

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ανομβρία συμβάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα δεν απέτρεψε τον ειδικό γραμματέα για την Κοινωνία της Πληροφορίας κ. Γ. Καλογήρου από το να χαρακτηρίσει επιτυχή την πορεία του κατά το 2003. O ίδιος υποστήριξε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι το 2004 αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης έργων σε όλους σχεδόν τους τομείς και να υπογραφούν επιπλέον συμβάσεις ύψους 550 εκατ ευρώ. Αναμένεται, δηλαδή, οι συμβάσεις να υπερδιπλασιαστούν. Ηδη, είναι σε φάση υπογραφής συμβάσεων τα έργα της δημόσιας διοίκησης (σύζευξις), της έρευνας (e business, e learning), της κατάρτισης ανέργων σε βασικές και εξειδικευμένες δεξιότητες, της ενίσχυσης επιχειρήσεων (Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά Α΄ κύκλος) συνολικού προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, με όρους δαπανών σύμφωνα με τον στόχο που από κοινού έχει τεθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (κανόνας N+2) έως τα τέλη του 2004 θα πρέπει να πραγματοποιηθούν πρόσθετες δαπάνες ύψους 385 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Καλογήρου επισήμανε, όμως, ότι «η διεξαγωγή μέσα στο 2004 τριών σημαντικών γεγονότων (εκλογές, ευρωεκλογές, Ολυμπιακοί Αγώνες) επιβάλλουν την εγρήγορση όλων των εμπλεκομένων στην υλοποίηση του προγράμματος φορέων και την κατάστρωση συγκεκριμένου σχεδίου δράσης και χρονοδιαγράμματος τόσο για το πρώτο τετράμηνο του 2004 όσο και για το σύνολο του έτους». Επιπροσθέτως σημείωσε ότι «το 2004 η έμφαση πρέπει να δοθεί στην καλή εκτέλεση και υποδοχή των έργων που έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα. Στο κέντρο της προσοχής μας πρέπει να είναι η αποδοτική και αποτελεσματική χρήση των διαθέσιμων πόρων και η παραγωγική αξιοποίηση των έργων που ολοκληρώνονται. Προς την κατεύθυνση αυτή, σημείωσε, εργάζεται η Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνία της Πληροφορίας σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. και τους άλλους φορείς.

Στο στρατηγικό σχεδιασμό της Ειδικής Γραμματείας για την Κοινωνία της Πληροφορίας το 2004 εντάσσονται μια σειρά από μέτρα στους τομείς της υγείας, του πολιτισμού, της δημόσιας διοίκησης, της ενθάρρυνσης των επιχειρήσεων, της έρευνας, της ανάπτυξης της ευρυζωνικής πρόσβασης και της μείωσης του ψηφιακού χάσματος. Ενδεικτικά στον τομέα για τη μείωση του ψηφιακού χάσματος διερευνάται η δυνατότητα υιοθέτησης πολιτικής μαζικής προώθησης της χρήσης του Ιντερνετ στα νοικοκυριά με την παροχή δωρεάν υπολογιστή και συνδρομής πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε οικογένειες χαμηλού εισοδήματος και παιδιά στη εκπαίδευση.

Τέλος, στον τομέα των ευρυζωνικών έχει ανακοινωθεί η πρόσκληση του έργου για τη δημιουργία ευρυζωνικών υποδομών τοπικής πρόσβασης 184 εκατ. ευρώ και προετοιμάζεται η σχετική προκήρυξη, ενώ σε φάσης υπογραφής είναι η πρόσκληση για τη δημιουργία συμπληρωματικών υποδομών οπτικών ινών από φορείς του Δημοσίου συνολικού προϋπολογισμού 36 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή