Ρεκόρ ευρεσιτεχνιών από την IBM στις ΗΠΑ το 2003

Ρεκόρ ευρεσιτεχνιών από την IBM στις ΗΠΑ το 2003

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η IBM κέρδισε 3.415 ευρεσιτεχνίες στις ΗΠΑ το 2003, κατακτώντας έτσι το ρεκόρ ευρεσιτεχνιών που έχουν κατοχυρωθεί μέσα σε ένα χρόνο παραμένοντας έτσι η πιο καινοτόμος εταιρεία στον κόσμο για ενδέκατη συνεχή χρονιά. Αυξάνοντας τις ευρεσιτεχνίες που τροφοδοτούν την παραγωγή νέων προϊόντων και υπηρεσιών πληροφορικής υψηλού επιπέδου, η IBM ξεπέρασε την εταιρεία που βρίσκεται στη δεύτερη θέση κατά 1.400 διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Η IBM εφαρμόζει χιλιάδες από τις νέες ευρεσιτεχνίες της για να προωθήσει υπολογιστικές λύσεις «odemand» (με βάση τη ζήτηση) και να διευρύνει την κυριαρχία της στον κλάδο των υπηρεσιών πληροφορικής και των συμβουλευτικών υπηρεσιών. Μερικά από τα πιο σημαντικά παραδείγματα για το 2003 είναι:

Υπολογιστικό σύστημα «αυτο-επιδιόρθωσης» (Self-Healing). Πρόκειται για την εξέλιξη της τεχνολογίας υπολογιστικών συστημάτων «αυτο-επιδιόρθωσης» που είναι διαθέσιμη στα συστήματα IBM eServer xSeries. Η συγκεκριμένη ευρεσιτεχνία περιγράφει ένα σύστημα που εντοπίζει και διορθώνει σφάλματα ή καταστάσεις που θα είχαν ως αποτέλεσμα τη μη ικανοποιητική απόδοση ή λειτουργία του. Η τεχνολογία αυτή εγγυάται στους πελάτες τη συνεχή διαθεσιμότητα, βελτιώνοντας έτσι την παραγωγικότητά τους. (Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας 6523140: Αποκατάσταση προβλημάτων και απομόνωση σφαλμάτων υπολογιστικών συστημάτων).

Πρόσβαση σε ομάδες σελίδων σε φορητές συσκευές. Η ευρεσιτεχνία αυτή προβλέπει μέσω της στατιστικής ανάλυσης τής περιήγησης στο Internet, τις ιστοσελίδες που ο χρήστης θα ήθελε να δει και τις συγκεντρώνει αυτόματα σε μια ομάδα, επιτρέποντας έτσι την ταχύτερη και ευκολότερη πρόσβαση του χρήστη στις πληροφορίες ανεξάρτητα από τον εξοπλισμό και το εύρος της γραμμής που διαθέτει ή της αξιοπιστίας της σύνδεσης. Η εφαρμογή αυτής της ευρεσιτεχνίας δίνει στους χρήστες φορητών συσκευών, όπως οι συσκευές PDA, τη δυνατότητα ταχύτερης πρόσβασης σε μεγαλύτερο όγκο πληροφοριών δικτυακού περιεχομένου. (Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας 6507867: Δημιουργία, μεταφόρτωση και πρόσβαση σε ομάδες σελίδων σε φορητό σύστημα client χωρίς συνεχή σύνδεση δικτύου).

Αποτροπή πλαστοπροσωπίας και μη εγκεκριμένης χρήσης πιστωτικών καρτών. Αυτό το νέο σχέδιο πιστωτικής κάρτας που διαθέτει ενσωματωμένο ηλεκτρονικό μηχανισμό και πληκτρολόγιο απαιτεί την εισαγωγή ενός προσωπικού κωδικού (PIN) για την ενεργοποίηση της κάρτας πριν από κάθε αγορά. Κάθε φορά που εισάγεται το PIN, δημιουργείται ένας μοναδικός κώδικας που επιτρέπει την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Χωρίς τον προσωπικό κωδικό PIN, η κάρτα είναι άχρηστη αν χαθεί ή κλαπεί. Με τον τρόπο αυτόν, το κοινό προστατεύεται από τη μη εγκεκριμένη χρήση της κάρτας και την πλαστοπροσωπία. (Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας 6641050: Ασφαλής πιστωτική κάρτα)

Η IBM ισχυροποίησε την ηγετική θέση που κατέχει στις τεχνολογίες και στις τεχνικές κατασκευής ημιαγωγών με περισσότερες από 1.200 νέες ευρεσιτεχνίες το 2003. Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζουν η διαδικασία κατασκευής ενός βελτιωμένου ολοκληρωμένου κυκλώματος SOI (silicon-on-insulator/πυρίτιο σε μονωτικό υλικό) (Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας 6563173: Ολοκληρωμένο κύκλωμα SOI με φράγμα μόνωσης για αξιοπιστία) και μια επαναστατική εφαρμογή νανοτεχνολογίας (Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας 6566665: Μέθοδος και μηχανισμός σύνδεσης ή / και σχεδιασμού αυτοσυναρμολογούμενων αντικειμένων).

Τα στοιχεία για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του 2003 δόθηκαν στη δημοσιότητα πρόσφατα από το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ (USPTO). Το USPTO είναι μία υπηρεσία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ που εκδίδει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, διαχειρίζεται τη σχετική με τις ευρεσιτεχνίες και τα εμπορικά σήματα νομοθεσία και συμβουλεύει την κεντρική διοίκηση για θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή