OI ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθανάσιος Καραχάλιος

Αιφνιδιαστικά ανακοινώθηκε την περασμένη Δευτέρα η παραίτηση του κ. Αθανασίου Καραχάλιου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΠΕ. Αν και ο ίδιος επικαλέστηκε λόγους υγείας, όπως και ο εποπτεύων τον τομέα υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, έγινε φανερό ότι επρόκειτο για απομάκρυνση. Οι επιχειρηματικές επιλογές του κ. Καραχάλιου είχαν από καιρό προκαλέσει αντιδράσεις. Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που το ίδιο πρόσωπο απομακρύνεται από το τιμόνι των ΕΛΠΕ. Το 1986 η επιχειρηματική επιλογή εκσυγχρονισμού του διυλιστηρίου του Ασπροπύργου έγινε επίσης αφορμή για απομάκρυνση του κ. Καραχάλιου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Σήμερα κάποιες άλλες επιχειρηματικές κινήσεις επέκτασης του ομίλου στα Βαλκάνια και σε νέους τομείς έγιναν αφορμή για να απομακρυνθεί για δεύτερη φορά από την ηγεσία των ΕΛΠΕ. O αρνητικός απόηχος για το πρόσωπο του κ. Καραχάλιου είναι γεγονός μετά και τη δεύτερη απομάρυνση, όμως πραγματικότητα είναι επίσης ότι το ίδιο πρόσωπο συνδέθηκε με δύο βασικούς σταθμούς ανάπτυξης του ομίλου.

Γιάννης Νικολάου

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Νικολάου κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία της εγγεγραμμένης ανεργίας μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από δημοσιεύματα του Τύπου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νικολάου δέχτηκε μεγάλη πίεση από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προκειμένου να δώσει τη συνέντευξη Τύπου. O λόγος της άρνησής του δεν ήταν άλλος από τη δυσκολία να ερμηνευτούν τα ανεξήγητα. Γιατί, πώς να εξηγήσεις ότι για πρώτη φορά οι άνεργοι του ΟΑΕΔ ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο και υπερβαίνουν τους ανέργους που καταγράφει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία; Ευτυχώς, για τον υπουργό Εργασίας, ακολούθησαν 24 ώρες μετά οι δηλώσεις του κ. Γ. Παπανδρέου, από το Λαύριο, και έκλεψαν τις εντυπώσεις… κλείνοντας προσωρινά την παράσταση.

Γέροεν φαν ντερ Βέερ

Η κρίση που ξέσπασε προσφάτως στη Royal Dutch/Shell με την αναθεώρηση προς τα κάτω των αποθεμάτων της έθεσε και ζήτημα ηγεσίας του ολλανδοβρετανικού πετρελαϊκού κολοσσού. Οι φήμες οργιάζουν για την ταυτότητα του αντικαταστάτη του σημερινού επικεφαλής της εταιρείας Φιλ Γουοτς, παρότι ο τελευταίος θα συνταξιοδοτείτο σε ένα χρόνο. Επικρατέστερο όνομα, ήδη πριν από την κρίση, εκείνο του 56χρονου Γέροεν φαν ντερ Βέερ: ανώτατο στέλεχος της Shell εθεωρείτο από πριν «ασφαλής επιλογή» για την ανώτατη διοικητική θέση του προέδρου της Επιτροπής Γενικών Διευθυντών. Εικάζεται, πάντως, ότι η ανάθεση καθηκόντων στον κ. Φαν ντερ Βέερ θα είναι προσωρινή, «ίσως για 18 μήνες», οπότε η θέση θα μείνει ελεύθερη για νεότερα στελέχη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή